Cuketové rolky s píniovými orieškami

Ingrediencie na 1 porciu
Cesnak | 0.5 strúčik | |
Bazalka čerstvá | 0.5 hrsť | |
Cuketa | 0.5 kus | |
Soľ | 1 štipka | |
Citrónová šťáva čerstvá | 1 g | |
Oriešky píniové | 10 g | |
Syr Ricotta | 125 g |
Cuketa je kvôli svojej jemnej chuti fantasticky univerzálna a dá sa použiť na niekoľko spôsobov. Ak je práve jej sezóna stojí len zopár eur.
Navyše, komu by sa chcelo stále vyvárať v kuchyni? Vyskúšajte náš rýchly cuketový recept, ktorý môžete podávať ako desiatu alebo aj ľahkú večeru.
A prečo je cuketa taká zdravá? Približne 90 % plodu tvorí voda, zvyšok je plný vlákniny, ktorá je dobrá pre podporu zdravého trávenia. Okrem toho obsahuje antioxidanty, stopové prvky a tiež aj provitamín A, vitamíny skupiny B a vitamín E.
- Cuketu umyte a škrabkou na zemiaky nakrájajte na dlhé plátky.
- V miske zmiešajte ricottu, nasekané bazalkové listy, prelisovaný cesnak a šťavu a kôru z citróna. Osoľte a okoreňte čiernym korením podľa chuti.
- Plátky cukety natrite ricottou a zarolujte.
- Každú rolku posypte píniovými orieškami.
- Roľky podávajte hneď pokvapkané olivovým olejom alebo ich uskladnite v chladničke.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 154.366 Kj
Bielkoviny | 1.95 g |
Sacharidy | 4.46 g |
Tuky | 0.98 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.06 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
Vláknina | 1.21 g |
Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT