Cuketové rolky s píniovými orieškami

Ingrediencie na 1 porciu

Cesnak0.5 strúčik
Bazalka čerstvá0.5 hrsť
Cuketa0.5 kus
Soľ1 štipka
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Oriešky píniové10 g
Syr Ricotta125 g

Cuketa je kvôli svojej jemnej chuti fantasticky univerzálna a dá sa použiť na niekoľko spôsobov. Ak je práve jej sezóna stojí len zopár eur.

Navyše, komu by sa chcelo stále vyvárať v kuchyni? Vyskúšajte náš rýchly cuketový recept, ktorý môžete podávať ako desiatu alebo aj ľahkú večeru.

 

A prečo je cuketa taká zdravá? Približne 90 % plodu tvorí voda, zvyšok je plný vlákniny, ktorá je dobrá pre podporu zdravého trávenia. Okrem toho obsahuje antioxidanty, stopové prvky a tiež aj provitamín A, vitamíny skupiny B a vitamín E.

 

  1. Cuketu umyte a škrabkou na zemiaky nakrájajte na dlhé plátky.
  2. V miske zmiešajte ricottu, nasekané bazalkové listy, prelisovaný cesnak a šťavu a kôru z citróna. Osoľte a okoreňte čiernym korením podľa chuti.
  3. Plátky cukety natrite ricottou a zarolujte.
  4. Každú rolku posypte píniovými orieškami.
  5. Roľky podávajte hneď pokvapkané olivovým olejom alebo ich uskladnite v chladničke.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 154.366 Kj

Bielkoviny1.95 g
Sacharidy4.46 g
Tuky0.98 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.06 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Vláknina1.21 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
  • Mlieko a výrobky z neho

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2025 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.