Cuketová polievka s čerstvou mätou
Ingrediencie na 1 porciu
Zemiaky bez šupky | 150 g | |
Cuketa | 0.5 kus | |
Soľ | 1 štipka | |
Mäta bylinka | 20 g | |
Olej repkový | 5 ml | |
Zeler stopkový | 0.5 kus |
Cuketu upečieme v rúre predhriatej na 170 °C. Pečieme cca 20 minút kým cuketa nezhnedne.
Cibuľu si nakrájame najemno a osmažíme ju v hrnci na troche oleja. Potom cibuľu zalejeme vodou, pridáme zemiaky, zeler a trochu osolíme a varíme do zmäknutia.
Do hrnca pridáme upečenú cuketu a mätu a všetko dôkladne rozmixujeme do hladkého, hustého krému.
Kúsok cukety si môžete nechať a nakrájať na kocky a ozdobiť nimi spolu s lístkom mäty krém.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 140.484 Kj
Bielkoviny | 1.15 g |
Sacharidy | 3.87 g |
Sacharidy z cukrov | 0.06 g |
Tuky | 1.31 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.08 g |
Vláknina | 1.14 g |
ALERGÉNY
- Zeler a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT