Cuketová polievka s čerstvou mätou

Ingrediencie na 1 porciu

Zemiaky bez šupky150 g
Cuketa0.5 kus
Soľ1 štipka
Mäta bylinka20 g
Olej repkový5 ml
Zeler stopkový0.5 kus

Cuketu upečieme v rúre predhriatej na 170 °C. Pečieme cca 20 minút kým cuketa nezhnedne.

Cibuľu si nakrájame najemno a osmažíme ju v hrnci na troche oleja. Potom cibuľu zalejeme vodou, pridáme zemiaky, zeler a trochu osolíme a varíme do zmäknutia.

Do hrnca pridáme upečenú cuketu a mätu a všetko dôkladne rozmixujeme do hladkého, hustého krému.

Kúsok cukety si môžete nechať a nakrájať na kocky a ozdobiť nimi spolu s lístkom mäty krém.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 140.484 Kj

Bielkoviny1.15 g
Sacharidy3.87 g
Sacharidy z cukrov0.06 g
Tuky1.31 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.08 g
Vláknina1.14 g

ALERGÉNY

  • Zeler a výrobky z neho

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.