Cuketová buchta
Ingrediencie na 1 porciu
Orechy vlašské | 0.5 hrsť | |
Mlieko sójové | 15 ml | |
Cuketa | 0.25 kus | |
Soľ | 1 štipka | |
Ocot | 3 ml | |
Kypriaci prášok do pečiva | 1 g | |
Olej kokosový | 10 ml | |
Múka špaldová | 60 g | |
Cukor hnedý trstinový | 15 g | |
Perníkové korenie | 1 štipka |
Sladké chleby sú veľmi obľúbenými a výdatnými raňajkami alebo desiatou. Chlebu navyše dodáte vláčnosť a šťavnatosť vďaka cukete, diétnej zelenine bohatej na vlákninu.
Najprv si pripravte cuketu. Očistite ju, prípadne ošúpte a nastrúhajte na hrubom strúhadle. Prebytočnú vodu, ktorú cuketa pustí, vylejte.
Ďalej odmerajte mlieko a do neho trochu octu (môžete použiť jablčný) Nechajte chvíľu odstáť pri izbovej teplote a potom prilejte kokosový olej a prisypte cukor. Nakoniec do tekutej zmesi vmiešajte aj cuketu a nahrubo nasekané vlašské orechy.
Potom zmiešajte všetky sypké suroviny, teda múku, prášok do pečiva, štipku soli a perníkové korenie podľa chuti. Nakoniec do sypkej zmesi postupne vmiešajte tekutú cuketovú časť a poriadne premiešajte.
Cesto vylejte do vopred pripravenej formy na chlieb vystlanej papierom na pečenie a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C približne na dobu jednej hodiny.
Či je chlieb hotový skontrolujte špáradlom, ktoré by malo byť po vytiahnutí suché, ak je chlieb už hotový. Upečený chlieb nechajte vychladnúť a môžete podávať.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 468.3402 Kj
Bielkoviny | 3.13 g |
Sacharidy | 5.98 g |
Sacharidy z cukrov | 0.04 g |
Tuky | 7.36 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.91 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
Vláknina | 1.59 g |
Vápnik | 1 g |
ALERGÉNY
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
- Sójové bôby (sója) a výrobky z nich
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT