Cícerový guláš

Ingrediencie na 1 porciu

Cibuľa1 kus
Zemiaky200 g
Zázvor koreň čerstvý1 g
Cícer v suchom stave100 g
Soľ1 štipka
Korenie paprika mletá1 štipka
Pasta Tahini15 g
Rímska rasca1 štipka

Recepty z cíceru sú preslávené nie len vo vegetariánskej kuchyni. Veľmi populárne sú orientálne pokrmy ako napríklad tradičná nátierka humus alebo cícerové karbonátky známe ako falafel.

 

Cícer pripravte podľa návodu na obale. V ideálnom prípade ho namočte minimálne cez noc do vody. Druhy deň ho sceďte a uvarte v čerstvej vode do mäkka, približne hodinu.

 

V hrnci na troške oleja opražte najemno nakrájanú cibuľu. Zemiaky umyte, v šupke nakrájajte na kocky a pridajte k cibuli. Ďalej vmiešajte ½ čajovej lyžičky rasce a chvíľku spoločne opekajte. Prisypte 1 lyžičku mletej papriky a zľahka poduste. Potom pridajte vriacu vodu, osoľte a nechajte variť.

 

Medzitým si odoberte polovicu cíceru a rozmixujte ho dohladka spolu s 1 polievkovou lyžicou tahini pasty. Do rozmixovanej zmesi prilejte polovicu pohára vody a kúsok čerstvého olúpaného zázvoru.

 

Keď sú zemiaky skoro uvarené, pridajte zvyšok nerozmixovaného cícera, chvíľku varte a na záver prilejte rozmixovaný cícer, vďaka ktorému sa guláš zahustí.

 

Podľa chuti môžete pridať citrónovú šťavu. Guláš podávajte samostatne alebo s celozrnným pečivom.

Tip: Chcete vyskúšať ďalšiu bezmäsitú alternatívu tradičného guľášu? Prečítajte si náš recept na hlivový guľáš!

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 253.659 Kj

Bielkoviny1.53 g
Sacharidy9.86 g
Sacharidy z cukrov0.01 g
Tuky1 g
Vláknina3.52 g
Sodík0.13 g

ALERGÉNY

  • Sezamové semená (sezam) a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.