Cícerové karbonátky
Ingrediencie na 1 porciu
Cesnak | 1 strúčik | |
Rajčiny cherry | 1 hrsť | |
Cibuľa | 1 kus | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Rasca | 3 štipky | |
Biely jogurt 1,5 % tuku | 100 g | |
Citrónová šťáva čerstvá | 1 g | |
Cícer v slanom náleve | 200 g | |
Koriander mletý | 1 štipka | |
Múka pohánková | 10 g | |
Kurkuma mletá | 3 štipky |
Cícer je nutrične bohatá, chutná a zároveň lacná surovina, z ktorej navaríte skvelý obed pre celú rodinu. Cícer sa používa v prevencii civilizačných chorôb, udržiava jemnú a pevnú pokožku, navyše je výborným zdrojom rastlinných bielkovín.
Cícer, cibuľu a cesnak rozmixujte dohladka v mixíri a ochuťte korením. Zmes následne zmiešajte s pohánkovou múkou. Vytvarujte karbonátky a na oleji opečte dohneda alebo ich môžete kvôli zdravšej verzii upiecť v rúre.
Na tanieri ozdobte karbonátky jogurtovým dipom (jogurt, čierne korenie, soľ, citrónová šťava a kurkuma) a čerstvou zeleninou. Podávajte s pita chlebom, iným pečivom alebo napríklad s varenými zemiakmi či kašou.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 388.388 Kj
Bielkoviny | 2.59 g |
Sacharidy | 15.83 g |
Sacharidy z cukrov | 0.01 g |
Tuky | 0.62 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.02 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
Vláknina | 4.07 g |
Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
- Sójové bôby (sója) a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT