Cícerové karbonátky

Ingrediencie na 1 porciu

Cesnak1 strúčik
Rajčiny cherry1 hrsť
Cibuľa1 kus
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Rasca3 štipky
Biely jogurt 1,5 % tuku100 g
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Cícer v slanom náleve200 g
Koriander mletý1 štipka
Múka pohánková10 g
Kurkuma mletá3 štipky

Cícer je nutrične bohatá, chutná a zároveň lacná surovina, z ktorej navaríte skvelý obed pre celú rodinu. Cícer sa používa v prevencii civilizačných chorôb, udržiava jemnú a pevnú pokožku, navyše je výborným zdrojom rastlinných bielkovín.

 

Cícer, cibuľu a cesnak rozmixujte dohladka v mixíri a ochuťte korením. Zmes následne zmiešajte s pohánkovou múkou. Vytvarujte karbonátky a na oleji opečte dohneda alebo ich môžete kvôli zdravšej verzii upiecť v rúre.

 

Na tanieri ozdobte karbonátky jogurtovým dipom (jogurt, čierne korenie, soľ, citrónová šťava a kurkuma) a čerstvou zeleninou. Podávajte s pita chlebom, iným pečivom alebo napríklad s varenými zemiakmi či kašou.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 388.388 Kj

Bielkoviny2.59 g
Sacharidy15.83 g
Sacharidy z cukrov0.01 g
Tuky0.62 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.02 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Vláknina4.07 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

  • Mlieko a výrobky z neho
  • Sójové bôby (sója) a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.