Cícerová polievka
Ingrediencie na 1 porciu
Cibuľa | 1 kus | |
Hrášok čerstvý | 50 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Petržlen vňať | 5 g | |
Cícer v slanom náleve | 120 g | |
Korenie kari | 3 štipky | |
Olej repkový | 5 ml | |
Jogurt grécky biely 0 % tuku | 40 g | |
Zmes koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler) | 130 g | |
Rajčatový protlak | 50 g | |
Múka cícerová | 30 g |
Cícer scedíme a prelejeme horúcou vodou. Cibuľu olúpeme, nakrájame najemno speníme na rozpálenom oleji, pridáme čiastočne rozmrazenú zeleninu pod sviečkovú a opekáme dozlata. Potom zeleninu zalejeme vodou, pridáme cícer, pretlak a varime domäkka. Za stáleho miešania vsypeme múku, odstavíme. – Na tanieroch zdobíme jogurtom a bylinkami.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 268.837 Kj
Bielkoviny | 1.55 g |
Sacharidy | 10.93 g |
Sacharidy z cukrov | 0.09 g |
Tuky | 1.42 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.08 g |
Vláknina | 3.18 g |
Vápnik | 0.01 g |
Gi | 0.15 |
ALERGÉNY
- Sójové bôby (sója) a výrobky z nich
- Mlieko a výrobky z neho
- Zeler a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT