Cícerová panvica

Ingrediencie na 1 porciu

Cibuľa1 kus
Cesnak1 strúčik
Olej olivový3 ml
Šalát ľadový50 g
Zázvor koreň čerstvý3 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Rasca1 štipka
Citrónová šťáva čerstvá5 g
Cícer v slanom náleve100 g
Rajčiny v plechovke200 g
Koriander vňať1 hrsť

Cícer je chutná strukovina, ktorú môžete poznať aj pod názvom „rímsky hrach“. Je zdraviu prospešná a navyše neobsahuje lepok, takže je vhodná aj pri bezlepkovej diéte.

 

Na panvicu si pripravte olej, nasekanú cibuľku, prelisovaný cesnak, nastrúhaný zázvor, rascu a spoločne opekajte cca 2 minúty.

 

Potom pridajte precedený uvarený cícer a sušené paradajky. Môžete použiť aj cícer z konzervy alebo si doma namočiť suchý a potom ho uvariť. Spoločne varte cca 5 minút. Dochuťte soľou, čiernym korením, citrónovou šťavou a pridajte čerstvý koriander.

 

Ďalej si podľa návodu na obale uvarte quinou, nechajte mierne vychladnúť a podávajte s cícerovou zmesou na ľadovom šaláte.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 329.882 Kj

Bielkoviny1.42 g
Sacharidy10.63 g
Sacharidy z cukrov0.05 g
Tuky1.29 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.89 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Vláknina3.1 g
Sodík0.13 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

  • Sójové bôby (sója) a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2025 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.