Cícer s baklažánom v paradajkovej omáčke

Ingrediencie na 1 porciu
Cibuľa | 1 kus | |
Cesnak | 1 strúčik | |
Baklažán | 0.5 kus | |
Cícer v suchom stave | 50 g | |
Majoránka | 2 štipky | |
Rajčiny v plechovke | 100 g | |
Maslo ghee | 15 g | |
Koriander vňať | 1 hrsť |
Cícer je skvelým zdrojom rastlinných bielkovín, preto sa výborne hodí do vegánskeho jedálnička. V kuchyni má navyše naozaj všestranné využitie, robí sa z neho múka, je skvelou prílohou alebo do šalátov.
Najprv je potrebné pripraviť si suchý cícer. Nechajte ho cez noc namočený vo vode. Druhý deň ju zlejte a zalejte ho čerstvou vodou a spolu s hrsťou majoránky priveďte k varu.
Cícer uvarte do mäkka, sceďte a až potom osoľte.
V ďalšom kroku si nakrájajte očistenú zeleninu. Cibuľu nakrájajte najemno, cesnak na plátky, baklažán na rezance a paradajky na kocky.
Na kvalitnej panvici si rozpáľte lyžicu ghee a všetku zeleninu na ňom vypražte. Všetko spoločne restujte cca 10 minút, potom pridajte cícer a podlejte trochou vody. Zmes dobre premiešajte a nechajte ešte niekoľko minút zohrievať.
Nakoniec posypte čerstvým nasekaným koriandrom.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 391.12 Kj
Bielkoviny | 2.4 g |
Sacharidy | 14.51 g |
Sacharidy z cukrov | 0.03 g |
Tuky | 1.48 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.63 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
Cholesterol | 0.03 g |
Vláknina | 5.09 g |
Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT