Cícer s baklažánom v paradajkovej omáčke

Ingrediencie na 1 porciu

Cibuľa1 kus
Cesnak1 strúčik
Baklažán0.5 kus
Cícer v suchom stave50 g
Majoránka2 štipky
Rajčiny v plechovke100 g
Maslo ghee15 g
Koriander vňať1 hrsť

Cícer je skvelým zdrojom rastlinných bielkovín, preto sa výborne hodí do vegánskeho jedálnička. V kuchyni má navyše naozaj všestranné využitie, robí sa z neho múka, je skvelou prílohou alebo do šalátov.

 

Najprv je potrebné pripraviť si suchý cícer. Nechajte ho cez noc namočený vo vode. Druhý deň ju zlejte a zalejte ho čerstvou vodou a spolu s hrsťou majoránky priveďte k varu.

Cícer uvarte do mäkka, sceďte a až potom osoľte.

 

V ďalšom kroku si nakrájajte očistenú zeleninu. Cibuľu nakrájajte najemno, cesnak na plátky, baklažán na rezance a paradajky na kocky.

 

Na kvalitnej panvici si rozpáľte lyžicu ghee a všetku zeleninu na ňom vypražte. Všetko spoločne restujte cca 10 minút, potom pridajte cícer a podlejte trochou vody. Zmes dobre premiešajte a nechajte ešte niekoľko minút zohrievať.

 

Nakoniec posypte čerstvým nasekaným koriandrom.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 391.12 Kj

Bielkoviny2.4 g
Sacharidy14.51 g
Sacharidy z cukrov0.03 g
Tuky1.48 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.63 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Cholesterol0.03 g
Vláknina5.09 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

  • Mlieko a výrobky z neho

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.