Chia mango puding
Ingrediencie na 1 porciu
Mango | 90 g | |
Semienka chia | 1 lyžička | |
Sirup ďatľový bio | 2 g |
Mango je vhodné konzumovať až keď je mäkké na dotyk. Najdôležitejšie je ho najprv olúpať a odstrániť kôstku.
Mango je najlepšie konzumovať čerstvé. Samostatne alebo napríklad aj v nejakom ovocnom šaláte. Často sa používa aj varené alebo ako príloha k hydinovému mäsu či šunke. Mango je vhodné aj na prípravu kompótov, zaváraním a čajov.
Na niektorých plodoch môžu byť nepríjemné vlákna, ktoré sa zamotávajú do zubov. Niektoré druhy ich majú viac ako iné. Radšej teda odhrýzajte v proti smere rastu vlákien alebo si mango nakrájajte.
- Mango očistite, zbavte kôstky a nakrájajte na kúsky.
- Kúsky rozmixujte a ku zmesi pridajte chia semienka.
- Nakoniec v prípade potreby oslaďte stéviou alebo obľúbeným sirupom a podávajte. Mango je dosť sladké samo o sebe.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 124.347 Kj
Bielkoviny | 0.58 g |
Sacharidy | 2.8 g |
Sacharidy z cukrov | 0.12 g |
Tuky | 2.01 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.06 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.01 g |
Vláknina | 2.02 g |
Gi | 51 |
ALERGÉNY
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT