Chia mango puding

Ingrediencie na 1 porciu

Mango90 g
Semienka chia1 lyžička
Sirup ďatľový bio2 g

Mango je vhodné konzumovať až keď je mäkké na dotyk. Najdôležitejšie je ho najprv olúpať a odstrániť kôstku.

 

Mango je najlepšie konzumovať čerstvé. Samostatne alebo napríklad aj v nejakom ovocnom šaláte. Často sa používa aj varené alebo ako príloha k hydinovému mäsu či šunke. Mango je vhodné aj na prípravu kompótov, zaváraním a čajov.

Na niektorých plodoch môžu byť nepríjemné vlákna, ktoré sa zamotávajú do zubov. Niektoré druhy ich majú viac ako iné. Radšej teda odhrýzajte v proti smere rastu vlákien alebo si mango nakrájajte.

 

  1. Mango očistite, zbavte kôstky a nakrájajte na kúsky.
  2. Kúsky rozmixujte a ku zmesi pridajte chia semienka.
  3. Nakoniec v prípade potreby oslaďte stéviou alebo obľúbeným sirupom a podávajte. Mango je dosť sladké samo o sebe.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 124.347 Kj

Bielkoviny0.58 g
Sacharidy2.8 g
Sacharidy z cukrov0.12 g
Tuky2.01 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.06 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.01 g
Vláknina2.02 g
Gi51

ALERGÉNY

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.