Červená šošovicová polievka
Ingrediencie na 1 porciu
Cibuľa | 1 kus | |
Mrkva | 1 kus | |
Cesnak | 1 strúčik | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Majoránka | 1 štipka | |
Zeleninový vývar | 250 ml | |
Rýžová kaše instantní | 10 g | |
Olej repkový | 3 ml | |
Šošovica červená | 0.5 hrnček |
Červená šošovica patrí do rovnakého šuplíka ako ostatné strukoviny, no na rozdiel od ostatných potrebuje iné zachádzanie. Strukovinové pravidlá pre ňu prestávajú platiť hneď za pokladňou obchodu.
- červená šošovica neklíči
- nemá šupku – nespôsobuje nadúvanie
- nemusí sa vopred namáčať
- rozvarí sa a je to tak správne
- po rozmixovaní ju nemusíte pasírovať – nemusíte sa zbavovať šupiek
Mrkvu očistite, umyte a nakrájajte najemno. Cesnak olúpte a zmiešajte so soľou. Šunku nakrájajte nadrobno spoločne s cibuľou a následne opečte na panvici. Po chvíli pridajte aj mrkvu a opečte do zlatista.
Po pár minútach vmiešajte šošovicu, zalejte vývarom, okoreňte a varte do mäkka približne 15 až 20 minút. Nakoniec za stáleho miešania vsypte do polievky instantnú ryžovú kašu. Šošovicovú polievku dochuťte cesnakom a soľou.
Premiešajte, odstavte a po niekoľkých minútach ju môžete podávať. Odporúčame pridať kúsok čerstvého žitného pečiva. Z pečiva si môžete v rúre pripraviť aj krutóny.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 1383.296 Kj
Bielkoviny | 18.38 g |
Sacharidy | 56.05 g |
Sacharidy z cukrov | 0.02 g |
Tuky | 2.29 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.08 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
Vláknina | 27.04 g |
Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT