Červená šošovica s údeným tofu

Ingrediencie na 1 porciu

Cibuľa červená1 kus
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Zeleninový vývar150 ml
Tofu údené90 g
Umeocot1 lyžička
Šošovica červená0.5 hrnček

Obmena klasickej zelenej šošovice, ktorú určite všetci poznáte. Ak ste do svojej kuchyne zatiaľ červenú šošovicu nepustili, je načase to zmeniť. Červená šošovica je veľmi variabilná, dobre stráviteľná a tiež skvele chutí.

 

Strukoviny sú všeobecne odporúčané odborníkmi na zdravú výživu ako výborný zdroj bielkovín a vlákniny.

 

Červená šošovica je zo strukovín najlepšie stráviteľná, je tak vhodná aj pre deti. Ďalšou výhodou červenej šošovice je, že sa nemusí dopredu namáčať a domäkka sa uvarí za pár minút, je tak ideálnou surovinou aj na rýchle večere.

 

Šošovicu varte v zeleninovom vývare podľa návodu na obale. Kým bude šošovica úplne uvarená, pridajte lyžicu umeoctu a štipku soli.

 

Tofu a cibuľu nakrájajte na kocky a na rozpálenej panvici s olejom orestujte, potom pridajte soľ podľa chuti. Odporúčame tofu na panvici prikryť, docielite tak veľmi chrumkavú konzistenciu.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 981.006 Kj

Bielkoviny16.32 g
Sacharidy39.05 g
Sacharidy z cukrov0.01 g
Tuky0.85 g
Vláknina20.02 g

ALERGÉNY

  • Sójové bôby (sója) a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.