Červená šošovica s údeným tofu
Ingrediencie na 1 porciu
Cibuľa červená | 1 kus | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Zeleninový vývar | 150 ml | |
Tofu údené | 90 g | |
Umeocot | 1 lyžička | |
Šošovica červená | 0.5 hrnček |
Obmena klasickej zelenej šošovice, ktorú určite všetci poznáte. Ak ste do svojej kuchyne zatiaľ červenú šošovicu nepustili, je načase to zmeniť. Červená šošovica je veľmi variabilná, dobre stráviteľná a tiež skvele chutí.
Strukoviny sú všeobecne odporúčané odborníkmi na zdravú výživu ako výborný zdroj bielkovín a vlákniny.
Červená šošovica je zo strukovín najlepšie stráviteľná, je tak vhodná aj pre deti. Ďalšou výhodou červenej šošovice je, že sa nemusí dopredu namáčať a domäkka sa uvarí za pár minút, je tak ideálnou surovinou aj na rýchle večere.
Šošovicu varte v zeleninovom vývare podľa návodu na obale. Kým bude šošovica úplne uvarená, pridajte lyžicu umeoctu a štipku soli.
Tofu a cibuľu nakrájajte na kocky a na rozpálenej panvici s olejom orestujte, potom pridajte soľ podľa chuti. Odporúčame tofu na panvici prikryť, docielite tak veľmi chrumkavú konzistenciu.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 981.006 Kj
Bielkoviny | 16.32 g |
Sacharidy | 39.05 g |
Sacharidy z cukrov | 0.01 g |
Tuky | 0.85 g |
Vláknina | 20.02 g |
ALERGÉNY
- Sójové bôby (sója) a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT