Celozrnné špagety s avokádovým pestom

Ingrediencie na 1 porciu

Cesnak1 strúčik
Olej olivový1 ml
Olivy čierne10 kusů
Rajčiny cherry1 hrsť
Špenát čerstvý50 g
Orechy kešu0.5 hrsť
Avokádo čerstvé90 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Cestoviny celozrnné80 g

Celozrnné produkty sú významne zdravšie ako ich „biele“ verzie. Obsahujú totiž vitamíny, minerály a vlákninu, čo sú látky, ktoré by v zdravom jedálničku nemali chýbať. To platí samozrejme aj pre cestoviny.

 

Svoje obľúbené celozrnné cestoviny uvarte v mierne osolenej vode podľa návodu na obale.

 

Opláchnutý a osušený špenát rozmixujte s lyžičkou olivového oleja a cesnakom. Pridajte avokádo a časť kešu orieškov, pár kešu nasekajte nahrubo a nechajte si na záverečné servírovanie.

 

Do zmesi pridajte soľ, čierne korenie a pokvapkajte citrónovou šťavou. Vzkniknuté pesto premiešajte s uvarenými špagetami, pridajte olivy a posekané cherry paradajky.

 

Každú porciu môžete ešte ozdobiť semienkami alebo orieškami. V prípade nevegánskej verzie môžete použiť aj obľúbený syr.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 448.74542 Kj

Bielkoviny3.55 g
Sacharidy8.8 g
Sacharidy z cukrov0.01 g
Tuky7.17 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.91 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Vláknina1.36 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2025 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.