Celozrnné špagety s avokádovým pestom

Ingrediencie na 1 porciu
Cesnak | 1 strúčik | |
Olej olivový | 1 ml | |
Olivy čierne | 10 kusů | |
Rajčiny cherry | 1 hrsť | |
Špenát čerstvý | 50 g | |
Orechy kešu | 0.5 hrsť | |
Avokádo čerstvé | 90 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Citrónová šťáva čerstvá | 1 g | |
Cestoviny celozrnné | 80 g |
Celozrnné produkty sú významne zdravšie ako ich „biele“ verzie. Obsahujú totiž vitamíny, minerály a vlákninu, čo sú látky, ktoré by v zdravom jedálničku nemali chýbať. To platí samozrejme aj pre cestoviny.
Svoje obľúbené celozrnné cestoviny uvarte v mierne osolenej vode podľa návodu na obale.
Opláchnutý a osušený špenát rozmixujte s lyžičkou olivového oleja a cesnakom. Pridajte avokádo a časť kešu orieškov, pár kešu nasekajte nahrubo a nechajte si na záverečné servírovanie.
Do zmesi pridajte soľ, čierne korenie a pokvapkajte citrónovou šťavou. Vzkniknuté pesto premiešajte s uvarenými špagetami, pridajte olivy a posekané cherry paradajky.
Každú porciu môžete ešte ozdobiť semienkami alebo orieškami. V prípade nevegánskej verzie môžete použiť aj obľúbený syr.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 448.74542 Kj
Bielkoviny | 3.55 g |
Sacharidy | 8.8 g |
Sacharidy z cukrov | 0.01 g |
Tuky | 7.17 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.91 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
Vláknina | 1.36 g |
Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT