Celozrnné gnocchi s hubami
Ingrediencie na 1 porciu
Zemiaky v šupke | 160 g | |
Olej olivový extra panenský | 2 ml | |
Vajce | 1 kus | |
Tymián | 10 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Huby sušené | 15 g | |
Múka špaldová celozrnná | 40 g | |
Syr Ricotta | 50 g |
Medzitým čo budeme variť zemiaky, huby namočíme do vody. Uvarené zemiaky ošúpeme a roztlačíme, pridáme k nim múku, vajíčko a štipku soli. Vytvoríme si cesto. Huby sme medzitým orestovali na panvici, po odstavení k nim pridáme tymian. Zo zemiakového cesta si rukami uváľame dlhého "hada" a nakrájame ho na približne rovnaké kúsky, na každý z nich zatlačíme vidličkou, aby nám vznikli knedličky. Knedličky dáme variť do vriacej trochu osolenej vody, hotové budú vo chvíli, kedy nám vyplávajú hore. Hotové gnocchi zmiešame s ricottom a hubami, môžeme ozdobiť vetvičkou tymianu.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 389.806 Kj
Bielkoviny | 6.61 g |
Sacharidy | 1.82 g |
Sacharidy z cukrov | 0.05 g |
Tuky | 6.49 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 2.15 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.3 g |
Cholesterol | 0.2 g |
Vláknina | 0.11 g |
Sodík | 0.07 g |
Vápnik | 0.03 g |
ALERGÉNY
- Vajcia a výrobky z nich
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT