Celozrnné gnocchi s hubami

Ingrediencie na 1 porciu

Zemiaky v šupke160 g
Olej olivový extra panenský2 ml
Vajce1 kus
Tymián10 g
Soľ1 štipka
Huby sušené15 g
Múka špaldová celozrnná40 g
Syr Ricotta50 g

Medzitým čo budeme variť zemiaky, huby namočíme do vody. Uvarené zemiaky ošúpeme a roztlačíme, pridáme k nim múku, vajíčko a štipku soli. Vytvoríme si cesto. Huby sme medzitým orestovali na panvici, po odstavení k nim pridáme tymian. Zo zemiakového cesta si rukami uváľame dlhého "hada" a nakrájame ho na približne rovnaké kúsky, na každý z nich zatlačíme vidličkou, aby nám vznikli knedličky. Knedličky dáme variť do vriacej trochu osolenej vody, hotové budú vo chvíli, kedy nám vyplávajú hore. Hotové gnocchi zmiešame s ricottom a hubami, môžeme ozdobiť vetvičkou tymianu.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 389.806 Kj

Bielkoviny6.61 g
Sacharidy1.82 g
Sacharidy z cukrov0.05 g
Tuky6.49 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)2.15 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.3 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina0.11 g
Sodík0.07 g
Vápnik0.03 g

ALERGÉNY

  • Vajcia a výrobky z nich
  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
  • Mlieko a výrobky z neho

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.