Caprese šalát s bazalkovým tofu
Ingrediencie na 1 porciu
Bazalka čerstvá | 1 hrsť | |
Bazalka sušená | 5 g | |
Olej olivový extra panenský | 10 ml | |
Syr tofu | 50 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Rajčina | 2 kusy |
Klasický šalát caprese sa podáva so syrom mozzarella, ale prečo nevyskúšať aj túto variantu s tofu?
Tofu je v podstate rastlinný syr zo sóje a svojimi rozmanitými možnosťami kuchynskej úpravy sa hojne využíva vo vegetariánskom jedálničku.
Tofu do tohto receptu môžete použiť priamo bazalkové alebo si tofu natural naložiť do marinády pre lepšiu chuť.
Tofu si najprv nakrájajte na kocky, zľahka osoľte, posypte sušenou bazalkou a pokvapkajte olivovým olejom. Všetko spolu dobre premiešajte a nechajte marinovať v chladničke aspoň 20 minút.
Medzitým si nakrájajte paradajky, natrhajte lístky čerstvej bazalky a potom premiešajte s marinovaným tofu.
Na záver podľa chuti dosoľte a ešte pokvapkajte trochou olivového oleja.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 144.386 Kj
Bielkoviny | 1.4 g |
Sacharidy | 4.1 g |
Tuky | 1.29 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.6 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.3 g |
Vláknina | 2.19 g |
Vápnik | 0.04 g |
ALERGÉNY
- Sójové bôby (sója) a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT