Caprese šalát s bazalkovým tofu

Ingrediencie na 1 porciu

Bazalka čerstvá1 hrsť
Bazalka sušená5 g
Olej olivový extra panenský10 ml
Syr tofu50 g
Soľ1 štipka
Rajčina2 kusy

Klasický šalát caprese sa podáva so syrom mozzarella, ale prečo nevyskúšať aj túto variantu s tofu?

Tofu je v podstate rastlinný syr zo sóje a svojimi rozmanitými možnosťami kuchynskej úpravy sa hojne využíva vo vegetariánskom jedálničku.

 

Tofu do tohto receptu môžete použiť priamo bazalkové alebo si tofu natural naložiť do marinády pre lepšiu chuť.

Tofu si najprv nakrájajte na kocky, zľahka osoľte, posypte sušenou bazalkou a pokvapkajte olivovým olejom. Všetko spolu dobre premiešajte a nechajte marinovať v chladničke aspoň 20 minút.

 

Medzitým si nakrájajte paradajky, natrhajte lístky čerstvej bazalky a potom premiešajte s marinovaným tofu.

 

Na záver podľa chuti dosoľte a ešte pokvapkajte trochou olivového oleja.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 144.386 Kj

Bielkoviny1.4 g
Sacharidy4.1 g
Tuky1.29 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.6 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.3 g
Vláknina2.19 g
Vápnik0.04 g

ALERGÉNY

  • Sójové bôby (sója) a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.