Bulgurová kaša s kakaom a goji

Ingrediencie na 1 porciu
Med včelí (7g) | 1 lyžička | |
Goji (kustovnica čínska) | 10 g | |
Bulgur | 50 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Mlieko mandľové | 220 ml | |
Holandské kakao | 5 g |
Je chutnejší než kuskus, výživnejší ako ryža, pripravuje sa rýchlejšie než krúpy a má široké možnosti využitia. Reč je o bulgure, v slovenskej kuchyni zatiaľ nie až tak známej prílohe, ktorá má výraznú obilninovú vôňu a príjemné orieškovú chuť.
Obsah vitamínu A, fosforu, železa, horčíka a minimum tuku robí z bulguru jasného kandidáta zdravej výživy. Vďaka obsahu vlákniny podporuje činnosť čriev a taktiež pôsobí blahodárne na nervovú sústavu.
- Bulgurt, kakao, med a mandľové mlieko dajte do hrnca, premiešajte a priveďte k varu.
- Kašu varte na strednom plameni za stáleho miešania približne 12-15 minút (ak sa kaša prichytáva, podlejte trochou vody) a pridajte štipku soli na podporenie sladkej chuti.
- Hrniec priklopte pokrievkou a nechajte odstáť ďalších 10 minút.
Kašu servírujte v miske posypanú kakaovými bôbmi a goji.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 128.171 Kj
Bielkoviny | 0.41 g |
Sacharidy | 6.82 g |
Sacharidy z cukrov | 0.54 g |
Tuky | 0.14 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.08 g |
Vláknina | 0.4 g |
Vápnik | 0.02 g |
Gi | 65 |
ALERGÉNY
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT