Bulgurová kaša s kakaom a goji

Ingrediencie na 1 porciu

Med včelí (7g)1 lyžička
Goji (kustovnica čínska)10 g
Bulgur50 g
Soľ1 štipka
Mlieko mandľové220 ml
Holandské kakao5 g

Je chutnejší než kuskus, výživnejší ako ryža, pripravuje sa rýchlejšie než krúpy a má široké možnosti využitia. Reč je o bulgure, v slovenskej kuchyni zatiaľ nie až tak známej prílohe, ktorá má výraznú obilninovú vôňu a príjemné orieškovú chuť.

 

Obsah vitamínu A, fosforu, železa, horčíka a minimum tuku robí z bulguru jasného kandidáta zdravej výživy. Vďaka obsahu vlákniny podporuje činnosť čriev a taktiež pôsobí blahodárne na nervovú sústavu.

 

 

  1. Bulgurt, kakao, med a mandľové mlieko dajte do hrnca, premiešajte a priveďte k varu.
  2. Kašu varte na strednom plameni za stáleho miešania približne 12-15 minút (ak sa kaša prichytáva, podlejte trochou vody) a pridajte štipku soli na podporenie sladkej chuti.
  3. Hrniec priklopte pokrievkou a nechajte odstáť ďalších 10 minút.

Kašu servírujte v miske posypanú kakaovými bôbmi a goji.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 128.171 Kj

Bielkoviny0.41 g
Sacharidy6.82 g
Sacharidy z cukrov0.54 g
Tuky0.14 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.08 g
Vláknina0.4 g
Vápnik0.02 g
Gi65

ALERGÉNY

  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2025 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.