Batatová polievka
Ingrediencie na 1 porciu
Mrkva | 1 kus | |
Petržlen koreň | 100 g | |
Cibuľa šalotka | 1 kus | |
Šošovica varená | 80 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Škorica | 4 g | |
Bobkový list | 2 kusy | |
Korenie nové | 1 lyžička | |
Maslo ghee | 10 g | |
Zemiaky batáty varené bez šupky | 150 g | |
Koriander vňať | 0.5 hrsť |
Šošovicu (Beluga) uvarte podľa návodu na obale. Vo veľkom hrnci orestujte na tuku šalotku na kocky. Pridajte pokrájanú mrkvu a petržlen. Medzitým, čo sa restujú, oškrabte sladké zemiaky a nakrájajte ich na stredné kocky. Pridajte ich k zelenine do hrnca spolu s korením. Zmes zeleniny a korenia pekne premiešajte a po chvíli restovania zalejte horúcou vodou alebo vývarom tak, aby bola všetka zelenina vo vode. Pretože polievku nebudeme zahusťovať, nepridávajte vody či vývaru príliš. Hrniec priklopte pokrievkou a nechajte pomaly variť, kým nebude všetka zelenina mäkká na zhryz. Teraz z polievky vyberte všetko korenie, rozmixujte na naozaj jemný krém, dochuťte soľou a prípadne korením a na záver pridajte uvarenú strukovinu. Servírujte s čerstvým koriandrom alebo s petržlenovou vňaťou.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 364.1 Kj
Bielkoviny | 2.23 g |
Sacharidy | 15.19 g |
Sacharidy z cukrov | 0.21 g |
Tuky | 1.42 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.62 g |
Cholesterol | 0.03 g |
Vláknina | 5.49 g |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT