Batatová polievka

Ingrediencie na 1 porciu

Mrkva1 kus
Petržlen koreň100 g
Cibuľa šalotka1 kus
Šošovica varená80 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Škorica4 g
Bobkový list2 kusy
Korenie nové1 lyžička
Maslo ghee10 g
Zemiaky batáty varené bez šupky150 g
Koriander vňať0.5 hrsť

Šošovicu (Beluga) uvarte podľa návodu na obale. Vo veľkom hrnci orestujte na tuku šalotku na kocky. Pridajte pokrájanú mrkvu a petržlen. Medzitým, čo sa restujú, oškrabte sladké zemiaky a nakrájajte ich na stredné kocky. Pridajte ich k zelenine do hrnca spolu s korením. Zmes zeleniny a korenia pekne premiešajte a po chvíli restovania zalejte horúcou vodou alebo vývarom tak, aby bola všetka zelenina vo vode. Pretože polievku nebudeme zahusťovať, nepridávajte vody či vývaru príliš. Hrniec priklopte pokrievkou a nechajte pomaly variť, kým nebude všetka zelenina mäkká na zhryz. Teraz z polievky vyberte všetko korenie, rozmixujte na naozaj jemný krém, dochuťte soľou a prípadne korením a na záver pridajte uvarenú strukovinu. Servírujte s čerstvým koriandrom alebo s petržlenovou vňaťou.

 

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 364.1 Kj

Bielkoviny2.23 g
Sacharidy15.19 g
Sacharidy z cukrov0.21 g
Tuky1.42 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.62 g
Cholesterol0.03 g
Vláknina5.49 g

ALERGÉNY

  • Mlieko a výrobky z neho

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.