Baklažánovo-paradajkové lasagne

Ingrediencie na 1 porciu

Bazalka čerstvá1 hrsť
Baklažán0.5 kus
Oregano drvené2 štipky
Soľ1 štipka
Rajčina1 kus
Mozzarella light80 g
Olej kokosový1 ml

Baklažán nakrájame na kolieska (cca pol centimetra), posolíme a necháme 15 minút odpočívať. Osušíme z neho vodu a z oboch strán posypeme oreganom. Potom si rozpálime panvicu a z oboch strán opečieme kolieska dozlatista. Paradajku a mozzarellu si tiež nakrájame na kolieska. Vrstvíme všetko na seba do malej zapekacej mištičky, aby nám vyšli aspoň dve vrstvy. Medzi jednotlivými vrstvami zľahka solíme a prekladáme bazalkou. Pečieme v rúre na 180 °C počas 20 minút.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 265.1563 Kj

Bielkoviny2.48 g
Sacharidy8.16 g
Sacharidy z cukrov0.5 g
Tuky1.58 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)1.08 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.1 g
Vláknina4.16 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

  • Mlieko a výrobky z neho
  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.