Baklažánové rolky s humusom

Ingrediencie na 1 porciu

Cesnak1 strúčik
Olej olivový1 ml
Baklažán0.5 kus
Chilli paprička0.5 kus
Soľ1 štipka
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Cícer v slanom náleve50 g
Pasta Tahini10 g
Koriander vňať0.5 hrsť
Rímska rasca1 štipka

Baklažánové rolky predstavujú rýchly predkrm ale aj nápaditú večeru. Stačí ich obohatiť napríklad šalátom.

 

Najprv si pripravte hummus. Cícer môžete použiť buď v suchom stave, ten musíte ale aspoň na pár hodín namočiť a následne uvariť do mäkka. Hummus sa dá rovnako dobre pripraviť z cíceru v konzerve, je to rýchlejšie ale nie každý preferuje nákup potravín v zbytočných obaloch navyše.

 

Konzervovaný alebo uvarený cícer, spoločne s trochou vody z nálevu (priebežne dolievajte podľa potreby), tahini pastu vrátane oleja z nej, prelisovaný cesnak, rímsku rascu, nakrájanú chilli papričku, šťavu z citróna, soľ a koriander rozmixujte dohladka.

 

Baklažán umyte a nakrájajte na tenké plátky, ktoré necháte na utierke vypotiť. Potom baklažán natrite hummusom, zrolujte a opečte z oboch strán na panvici (na sucho).

 

Na záver rolky pokvapkajte olivovým olejom a môžete podávať posypané čerstvým koriandrom.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 236.492 Kj

Bielkoviny1.8 g
Sacharidy5.76 g
Sacharidy z cukrov0.01 g
Tuky1.95 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.89 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Vláknina2.46 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

  • Sójové bôby (sója) a výrobky z nich
  • Sezamové semená (sezam) a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.