Baklažánové rolky s humusom
Ingrediencie na 1 porciu
Cesnak | 1 strúčik | |
Olej olivový | 1 ml | |
Baklažán | 0.5 kus | |
Chilli paprička | 0.5 kus | |
Soľ | 1 štipka | |
Citrónová šťáva čerstvá | 1 g | |
Cícer v slanom náleve | 50 g | |
Pasta Tahini | 10 g | |
Koriander vňať | 0.5 hrsť | |
Rímska rasca | 1 štipka |
Baklažánové rolky predstavujú rýchly predkrm ale aj nápaditú večeru. Stačí ich obohatiť napríklad šalátom.
Najprv si pripravte hummus. Cícer môžete použiť buď v suchom stave, ten musíte ale aspoň na pár hodín namočiť a následne uvariť do mäkka. Hummus sa dá rovnako dobre pripraviť z cíceru v konzerve, je to rýchlejšie ale nie každý preferuje nákup potravín v zbytočných obaloch navyše.
Konzervovaný alebo uvarený cícer, spoločne s trochou vody z nálevu (priebežne dolievajte podľa potreby), tahini pastu vrátane oleja z nej, prelisovaný cesnak, rímsku rascu, nakrájanú chilli papričku, šťavu z citróna, soľ a koriander rozmixujte dohladka.
Baklažán umyte a nakrájajte na tenké plátky, ktoré necháte na utierke vypotiť. Potom baklažán natrite hummusom, zrolujte a opečte z oboch strán na panvici (na sucho).
Na záver rolky pokvapkajte olivovým olejom a môžete podávať posypané čerstvým koriandrom.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 236.492 Kj
Bielkoviny | 1.8 g |
Sacharidy | 5.76 g |
Sacharidy z cukrov | 0.01 g |
Tuky | 1.95 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.89 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
Vláknina | 2.46 g |
Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Sójové bôby (sója) a výrobky z nich
- Sezamové semená (sezam) a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT