Avokádový toast
Ingrediencie na 1 porciu
Rajčiny sušené | 20 g | |
Chlieb celozrnný pšenično-ražný (50g) | 1 krajec | |
Rajčiny cherry | 1 hrsť | |
Polníček | 20 g | |
Semienka chia | 1 lyžička | |
Avokádo čerstvé | 90 g | |
Orechy zmes | 0.5 hrsť | |
Petržlen vňať | 10 g |
Tento pokrm nás naozaj baví. V poslednej dobe sme si zamilovali avokádo v kombinácií s čerstvým šalátom, sušenými paradajkami a fresh cherry paradajkami. Navyše je toto jedlo ozajstná rychlovka. Môžete si na ňom pochutnávať v dobe raňajok, desiaty, obeda alebo večere.
Zrelé avokádo si rozkrojte na polovicu a pomocou noža odstráňte kôstku. Lyžicou opatrne oddeľte avokádo od šupky. Nakrájajte si ho na plátky a jemne ho pokvapkajte citrónom, aby malo stále rovnakú farbu a sviežu chuť. Na kolieska si nakrájajte aj paradajky.
Opečte si celozrnný toast do chrumkava. Natrite ho obľúbenou nátierkou, hummusom alebo napríklad maslom a pridajte šalát valerian. Na šalát dajte kúsky sušených a čerstvých paradajok a plátky avokáda.
Toast si pokvapkajte olivovým olejom, posoľte, okoreňte čiernym korením a posypte obľúbenými semienkami a orieškami. Nezabudnite pridať čerstvé bylinky, perfektne sa hodí petržlenová vňať alebo koriander.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 1003.703 Kj
Bielkoviny | 6.48 g |
Sacharidy | 31.54 g |
Sacharidy z cukrov | 0.03 g |
Tuky | 9.05 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.02 g |
Vláknina | 8.37 g |
Sodík | 0.01 g |
Gi | 40 |
ALERGÉNY
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
- Podzemnica olejná (arašidy) a výrobky z nej
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT