Avokádový toast

Ingrediencie na 1 porciu

Rajčiny sušené20 g
Chlieb celozrnný pšenično-ražný (50g)1 krajec
Rajčiny cherry1 hrsť
Polníček20 g
Semienka chia1 lyžička
Avokádo čerstvé90 g
Orechy zmes0.5 hrsť
Petržlen vňať10 g

Tento pokrm nás naozaj baví. V poslednej dobe sme si zamilovali avokádo v kombinácií s čerstvým šalátom, sušenými paradajkami a fresh cherry paradajkami. Navyše je toto jedlo ozajstná rychlovka. Môžete si na ňom pochutnávať v dobe raňajok, desiaty, obeda alebo večere.

 

Zrelé avokádo si rozkrojte na polovicu a pomocou noža odstráňte kôstku. Lyžicou opatrne oddeľte avokádo od šupky. Nakrájajte si ho na plátky a jemne ho pokvapkajte citrónom, aby malo stále rovnakú farbu a sviežu chuť. Na kolieska si nakrájajte aj paradajky.

 

Opečte si celozrnný toast do chrumkava. Natrite ho obľúbenou nátierkou, hummusom alebo napríklad maslom a pridajte šalát valerian. Na šalát dajte kúsky sušených a čerstvých paradajok a plátky avokáda.

 

Toast si pokvapkajte olivovým olejom, posoľte, okoreňte čiernym korením a posypte obľúbenými semienkami a orieškami. Nezabudnite pridať čerstvé bylinky, perfektne sa hodí petržlenová vňať alebo koriander.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 1003.703 Kj

Bielkoviny6.48 g
Sacharidy31.54 g
Sacharidy z cukrov0.03 g
Tuky9.05 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.02 g
Vláknina8.37 g
Sodík0.01 g
Gi40

ALERGÉNY

  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
  • Podzemnica olejná (arašidy) a výrobky z nej
  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.