Najlepšie nekysnuté cesto na pizzu

pizza cesto recept, nekysnuté cesto na pizzu, pizza bez kysnutia

Pizza sa už niekoľko desaťročí umiestňuje na prvej priečke rebríčku najobľúbenejších jedál sveta. A na svete snáď neexistuje niekto, kto by to spochybňoval. Krehké, chutné cesto, zeleninová obloha, chutná saláma a syr, vábivý vzhľad – to sú kombinácie, ktorým sa nedá odolať. Horšie je to už s pečením domácej pizze. To, na čo si v reštaurácii počkáte probližne 10 minút zaberie v domácich podmienkach hodiny. A to hlavne kvôli kysnutiu cesta na pizzu. Našťastie ale existujú recepty na cesto na pizzu bez kysnutia. Vyberte svoj obľúbený nekysnuté cesto na pizzu recept, ktorý vám prípravu tejto pochúťky výrazne uľahčí.

Pizza bez kysnutia

Ak si chcete vychutnať skvelú pizzu, nemusíte sa spoliehať len na talianske reštaurácie. Domácu pizzu si môžete jednoducho pripraviť aj vo vašej domácej kuchyni. Čo ľudí väčšinou odrádza od pečenia domácej pizze je použitie múky, či dlhá príprava cesta. Veľa ciest zo známych receptov musí kysnúť, aby získalo znamenitú chuť. Tak ako sa dá múka nahradiť zdravšou náhradou, tak existujú recepty na pizza cesto bez kysnutia, ktoré stále vynikajúco chutia.

Recepty na pizza cesto bez kysnutia

Možností, ako pripraviť nekysnuté cesto na pizzu je viacero. Nebojte sa experimentovať a vyskúšajte viaceré možnosti. Určite si medzi nimi nájdete cesto na pizzu recept, ktorý vám vyhovuje najviac. Nekysnuté cesto na pizzu je rýchle na prípravu a potrebných je len zopár základných surovín, ktoré sa bežne nachádzajú vo väčšine domácností. Pre tých, čo majú trochu praxe je tak toto jednoduché a rýchle cesto na pizzu otázkou niekoľkých minút. Talianska kuchyňa ale nie je len pizza. Celosvetovo obľúbené a vyhľadávané sú napríklad aj talianske cestoviny, alebo talianske rizoto na všetky možné sposoby. Cestoviny sú zdravé sami o sebe, ale pre tých, ktorí sa chcú stravovať ešte zdravšie existujú nízkokalorické alternatívy. Domáca pizza vám pomôže zažiariť napríklad na nedeľnom brunchi s priateľmi.

1

Jednoduché cesto na pizzu bez kysnutia

Nasledujúci pizza cesto recept je populárny medzi domácimi kuchármi a kuchárkami všetkých kategórií. Je nenáročný, pripraviť ho zvládnu aj začiatočníci. Preto ak chcete upútať pozornosť na pracovnom stretnutí, či potešiť rodinu známou pochúťkou, je pizza bez kysnutia tou najlepšou voľbou. Ak preferujete sladké jedlá, presne tak jednoduchá a chutná je zdravá tvarohová bábovka

Ingrediencie:

  • 250 g hladkej múky
  • 6 lyžíc olivového oleja
  • ½ vrecka prášku do pečiva
  • 150 ml vody
  • štipka soli

Postup:

V miske zmiešajte hladkú múku, štipku soli a prášok do pečiva a dobre premiešajte. Pridajte olivový olej a vodu a začnite vypracovávať cesto. Cesto môžete miesiť ručne alebo strojom. Pokiaľ cesto miesite ručne, robte to dovtedy, kým sa cesto neprestane lepiť k okrajom misky. Pripravte si plech, vymastený olejom alebo vyložený papierom na pečenie, či špeciálnu formu na pizzu. Cesto rozprestrite na plech a dotvorte pizzu podľa vlastnej chuti. Pečte v rúre pri 220 °C približne 15 minút.

2

Nekysnuté cesto na pizzu z jogurtu

Vďaka jogurtu má titi jednoduché cesto na pizzu bez kysnutia špecifickú chuť a jemnú štruktúru. Zároveň z takto pripravenej pizze robí jej zdravšiu variantu. Ak sa obávate o vašu hmotnosť či o zdravie, vždy je možnosť, ako si pripraviť zdravé cesto na pizzu za použitia lokálnych surovín.

Ingrediencie:

  • 300 g bieleho jogurtu
  • 1 pohár polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 vajcia
  • štipka soli

Postup:

V jednej miske vyšľahajte vajce. V druhej miske zmiešajte sypké prísady. Následne obsah v dvoch miskách zmiešajte a dôkladne premiešajte. Po premiešaní začnite pridávať jogurt. Robte to postupne, po lyžičkách, pri stálom miešaní cesta. Po dokončení cesto na pizzu dajte na pripravený plech a pridajte vlastné ingrediencie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 20 – 25 minút.

3

Domáce cesto na pizzu recept so sušeným droždím

Na toto jednoduché cesto na pizzu použijeme sušené droždie. Preto nie jepotrebný kvások, ale sušené droždie móžete zamiešať priamo do cesta. Cesto bude kysnúť približne hodinu. Tento tradičný recept sa hodí hlavne keď máme dostatok času na prípravu, alebo chceme pizzu robiť až na nasledujúci deň – v takom prípade sa môže uskladniť do chladničky. Samozrejme sa však dá cesto pripraviť aj bez droždia alebo s použitím zeleniny.

Ingrediencie:

  • 1 lyžica sušeného droždia
  • 2 a ½ pohára hladkej múky
  • 1 pohár teplej vody
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička medu

Postup:

Sušené droždie zmiešajte s ostatnými prísadami a vypracujte hladké cesto. Vymiesené cesto vložte do väčšej misy, prikryte nejakou textíliou a odložte na teplé miesto na 45 minút. Pokiaľ chcete cesto použiť až nasledujúci deň, odložte ho do chladničky. Potom cesto rozvaľkajte a pizzu dokončite pridaním prísad podľa vlastného výberu. Pečte pri teplote 220°C približne 15 minút.

4

Šunkovo-kukuricová pizza bez kysnutia

Čo robí z pizze skutočne univerzálne jedlo? Skutočnosť, že môžeme pridať akékoľvek prísady na jej dotvorenie. Šunka alebo syr? Tradičné. Ananás? Prečo nie! Možností je nekonečne veľa. Pokiaľ obľubujete netradičné chute a chcete zároveň jesť zdravo, vyskúšajte pizzu z ovsených vločiek. Ak je témou domáca pizza, fantázii sa medze nekladú.

Ingrediencie:

  • 1 paradajkový pretlak
  • 1 lyžička majoránu
  • 2 lyžičky bazalky
  • štipka soli
  • 200 g šunky
  • 100 g kukurice

Postup:

Cesto na domácu pizzu si pripravte podľa jedného z vyššie uvedených receptov. Potom v miske urobte paradajkový základ paradajkový pretlak, majorán a bazalka. Pridajte soľ podľa chuti. Paradajkovým základom potrite cesto prichystané na plechu. Následne pizzu ozdobte šunkou a kukuricou. Môžte použiť šunku krájanú na plátky alebo na pásiky. Pečte podľa inštrukcií v recepte na vybrané cesto.

TIP: Pre chutné vylepšenie okrajov pizze ich môžete potrieť cesnakom či olejom s bylinkami.

Nekysnuté cesto na pizzu vám uľahčí a urýchli prípravu domácej pizze. Nepotrvá dlho a budete sa aj u vás doma cítiť ako v talianskej reštaurácii. Určite to ocenie aj vaši priatelia, rodina a známi.

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.