Šaláty

Šaláty_recepty_Pestrý

Recepty na zdravé šaláty na Pestrom Jedálničku. Môžete si vybrať recept z niekoľkých stoviek možností.




Šaláty

Šalát z grilovanej zeleniny

Zeleninu nakrájajte na väčšie kúsky, zmiešajte s 3 lyžicami oleja, soľou, čiernym korením a korením podľa chuti.   Zeleninu...

Šaláty

Šalát so špargľou a kozím syrom

Konzumácia špargle ma pozitívny vplyv na ľudský organizmus. Špargľa obsahuje veľké množstvo vlákniny a vitamínov: beta-karoten,...

Šaláty

Šalát s figami a kozím syrom

V miske zmiešajte rukolové listy spolu s ľadovým šalátom. Odporúčame oba šaláty poriadne opláchnuť. Ďalej pridajte...

Šaláty

Šalát z nových zemiakov s rukolou

Zemiaky umyte, vložte do hrnca a zalejte studenou vodou. Vodu osoľte, priveďte k varu a zemiaky varte do zmäknutia, potrvá to približne 20 minút. Do rúry...

Šaláty

Šalát z batátov a grilovanej zeleniny

Batáty a zvyšnú zeleninu nakrájajte na väčšie kúsky, zmiešajte s 3 lyžicami oleja, soľou, čiernym korením a...

Šaláty

Šalát z cukety s vajíčkom

Cuketa je zdravá a nízkokalorická, práve preto je vhodná pri najrôznejších diétach. Málokto ju ale konzumuje v surovom...

Šaláty

Cícerový šalát s avokádom

Vo veľkej mise zmiešajte šťavu z citróna, olivový olej, prepasírovaný cesnak, soľ. Pridajte nasekaný kel kučeravý a dobre...

Šaláty

Ananásový šalát

Ananás aj uhorku pokrájate a zmiešate v miske, pokvapkáte citrónovou šťavou a posypete nasekanou mätou.

Šaláty

Grécky šalát

Všetku zeleninu vrátane olív nakrájajte na ľubovoľné tvary. Pokvapkajte olivovým olejom, vínnym octom, potrite čerstvo namletým...

Šaláty

Zemiakový šalát so špargľou a rukolou

Zemiaky dôkladne umyte a uvarte. Špargľu očistite, olúpte a odkrojte od spodnej časti stonky, ktorá môže byť drevnatá. Pokrájajte ho na...

Šaláty

Zemiaky s pistáciami

Dôkladne umyté zemiaky uvarte domäkka. Polovicu orechov nameľte najemno a zmiešajte s ingredienciami na dresing, potom dôkladne premiešajte s na plátky...

Šaláty

Zemiakový šalát s červenou repou

Zemiaky ošúpte a nakrájajte na kocky, osoľte, okoreňte a zmiešajte s vývarom, olejom a octom a nechajte cca 10 minút odležať. Repu, olúpanú...

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.