Hlavné chody
Recepty na zdravé hlavné chody na Pestrom jedálničku. Môžete si vybrať recept z niekoľkých stoviek možností.
>> Ďalšie recepty na zdravé hlavné chody nájdete na Ketomix <<

Zapečené zemiaky s treskou

Dnes treska patrí medzi najchutnejšie morské ryby. Svedčí o tom aj fakt, že vo Veľkej Británii zjedia ročne okolo 136 miliónov porcií tejto...

Baklažán so šošovicou a vajcom

Na baklažán sa často hľadí len ako na alternatívu mäsa pre vegetariánov. Tým mu ale dosť krivdíme, keďže chutí výborne. Ak ste pulty...
Treska v zelenej omáčke
Pór a cesnak necháte zhnednúť na rozohriatom oleji a potom vmiešate múku. Asi po minúte nalejte 0,4 l horúcej vody a varíte, za...
Quinová kaša s pečeným kokosom
Quinou najprv sparte horúcou vodou, aby ste predišli prípadnej horkastej chuti. Teraz ju dajte do hrnca spolu s kokosovým mliekom, korením (kardamón nie je v...

Losos s bylinkovým maslom

Delikátny, výživný, jednoduchý na prípravu- losos je fantastická ryba, z ktorej jednoducho vykúzlite rýchlu večeru či...

Kura na paprike

Ukážeme vám trocha iné kura na paprike než ako ho poznáte zo školských jedálni. Paprikáš je pokrm z mäsa,...
Šampiňónová omáčka
Šampiňónovú omáčku pripravíte veľmi jednoducho. Šampiňóny olúpte a nakrájajte na tenké plátky. Na panvici osmažte...
Miešané vajcia s karfiolom
Karfiol uvarte do polomäkka v slanej vode. Nakrájajte na menšie kúsky a spolu s pórom a rascou restujte na rozpálenej panvici cca 5 minút, potom...
Pečená červená repa
Neolúpanú repu dajte piecť do pekáča na papier na pečenie. Pečte približne 40 minút na 180 °C. Potom repu ošúpte, nakrájajte na kolieska,...
Paradajková zmes s tuniakom
Na lyžici oleja osmažte cibuľku a tuniaka. Po 5 minútach prisypte scedené fazule a ďalších 5 minút restujte. Osoľte, okoreňte a posypte tekvicovými...
Brokolicová omeleta
V miske si vyšľahajte bielky a vajcia, pridajte brokolicu rozobranú na malé ružičky, nastrúhanú mozzarellu, osoľte a okoreňte. Na predhriatej panvici potom...
Kukuričná kaša
V hrnci ohrejte mlieko, prisypte kukuričnú múku a povarte, kým zmes nezhustne. Pridajte lyžičku medu a polovicu roztlačeného banánu. Na tanieri potom ozdobte...