Ingrediencie


Warning: Undefined property: WP_Post_Type::$term_id in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/archive.php on line 177

Mozzarella

Mozzarella obsahuje veľké množstvo vápniku a bielkovín.

Bravčová panenka

Zemiaky

Zemiaky sú predovšetkým zdrojom sacharidov (najmä škrobu). Nájdeme v nich však i veľké množstvo minerálov. Jedná sa o horčík, železo, zinok, meď, mangán, fosfor, jód, nikel, vápnik...

Paprika červená

Vanilkový puding

Základom bežného pudingového prášku je kukuričný škrob, do ktorého sa pridáva aróma a potravinárske farbivo.

Müsli sypané s kúskami ovocia bez pridaného cukru a tuku

Táto zmes müsli obsahuje 35 % sušeného ovocia, celozrnné cereálie a kukuričné lupienky. Všetky uvedené ingrediencie sú tvorené prevažne zo sacharidov.

Orechy vlašské

Vlašské orechy sú veľmi výživné. Majú vysoký obsah tukov, ktoré sú zdrojom najmä nenasýtených mastných kyselín. Významný je aj ich obsah proteínov, niektorých vitamínov (E, B1,...

Smotana 12 %

Kvalitná smotana by mala byť bez akýchkoľvek pridaných látok. V takomto produkte sú zastúpené len tuky, sacharidy a malé množstvo bielkovín.

Losos steak

Losos patrí medzi tučné ryby. Z hlavných živín teda obsahuje najmä bielkoviny a tuky v podobe omega 3 nenasýtených mastných kyselín. Je však aj významným zdrojom vitamínu B1, vitamínu...

Rajčina

Zrelá rajčina neobsahuje skoro žiadny tuk. Je bohatá na betakarotén, vlákninu a celú radu vitamínov (vitamín A, B, C, D, F a K). Okrem toho obsahuje i rôzne druhy antioxidantov.

Uhorka šalátová

Šalátová uhorka je plná vitamínov C, B1 a B2. Obsahuje aj bielkoviny, betakarotén a draslík, vďaka ktorému pomáha odvodňovať organizmus.

Mäso morčacie restované

Morčacie mäso obsahuje mnoho kvalitných bielkovín a len minimálne množstvo tuku. Nájdu sa v ňom aj vitamíny skupiny B, zinok, vápnik, železo a ďalšie zdraviu prospešné látky.

© COPYRIGHT 2025 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.