Ingrediencie
Warning: Undefined property: WP_Post_Type::$term_id in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/archive.php on line 177
Mozzarella
Mozzarella obsahuje veľké množstvo vápniku a bielkovín.
Bravčová panenka
Zemiaky
Zemiaky sú predovšetkým zdrojom sacharidov (najmä škrobu). Nájdeme v nich však i veľké množstvo minerálov. Jedná sa o horčík, železo, zinok, meď, mangán, fosfor, jód, nikel, vápnik...
Paprika červená
Vanilkový puding
Základom bežného pudingového prášku je kukuričný škrob, do ktorého sa pridáva aróma a potravinárske farbivo.
Müsli sypané s kúskami ovocia bez pridaného cukru a tuku
Táto zmes müsli obsahuje 35 % sušeného ovocia, celozrnné cereálie a kukuričné lupienky. Všetky uvedené ingrediencie sú tvorené prevažne zo sacharidov.
Orechy vlašské
Vlašské orechy sú veľmi výživné. Majú vysoký obsah tukov, ktoré sú zdrojom najmä nenasýtených mastných kyselín. Významný je aj ich obsah proteínov, niektorých vitamínov (E, B1,...
Smotana 12 %
Kvalitná smotana by mala byť bez akýchkoľvek pridaných látok. V takomto produkte sú zastúpené len tuky, sacharidy a malé množstvo bielkovín.
Losos steak
Losos patrí medzi tučné ryby. Z hlavných živín teda obsahuje najmä bielkoviny a tuky v podobe omega 3 nenasýtených mastných kyselín. Je však aj významným zdrojom vitamínu B1, vitamínu...
Rajčina
Zrelá rajčina neobsahuje skoro žiadny tuk. Je bohatá na betakarotén, vlákninu a celú radu vitamínov (vitamín A, B, C, D, F a K). Okrem toho obsahuje i rôzne druhy antioxidantov.
Uhorka šalátová
Šalátová uhorka je plná vitamínov C, B1 a B2. Obsahuje aj bielkoviny, betakarotén a draslík, vďaka ktorému pomáha odvodňovať organizmus.
Mäso morčacie restované
Morčacie mäso obsahuje mnoho kvalitných bielkovín a len minimálne množstvo tuku. Nájdu sa v ňom aj vitamíny skupiny B, zinok, vápnik, železo a ďalšie zdraviu prospešné látky.