Knäckebrot ražný s vysokým obsahom vlákniny
Základom tohto produktu je celozrnná ražná múka doplnená soľou. Knäckebrot na rozdiel od obyčajného pečiva z bielej múky obsahuje viac vlákniny a výživných látok.
Väčší podiel vlákniny podporuje prirodzenú črevnú peristaltiku a spôsobuje, že sa človek cíti dlhšiu dobu sýty. Okrem toho je prijímanie vláknin v potrave vynikajúcou prevenciou proti rakovine hrubého čreva.
Vyšší obsah vitamínov a minerálnych látok v celozrnnom pečive sa zas postará o výživu celého tela, ktoré si vybuduje lepšiu obranyschopnosť.
Knäckebrot ražný však obsahuje aj lepok, a preto nie je vhodný pre ľudí trpiacich celiakiou. Produkt navyše oproti klasickému pečivu obsahuje len veľmi malé množstvo vody, ktorú je nutné dopĺňať v inej forme.