Cuketová syrová omeleta
Ingrediencie na 1 porciu
Olej olivový | 1 ml | |
Vajce | 2 kusy | |
Syr eidam 20 % tuku | 20 g | |
Rajčiny cherry | 1 hrsť | |
Pažítka | 1 hrsť | |
Cuketa | 0.5 kus | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Petržlen vňať | 1 g | |
Kurkuma mletá | 1 štipka |
Začnite tým, že cuketu umyjete a očistíte. Potom ju nakrájajte na tenké plátky a jemne osoľte. Vďaka soli pustí cuketa prebytočnú vodu a bude sa lepšie tepelne upravovať. Práve kvôli tomu nechajte nakrájanú cuketu „vyplakať“ 15 až 30 minút a potom ju dôkladne osušte obrúskami.
Na kvalitnej panvici rozpáľte kvapku oleja. Pridajte cuketu a chvíľu restujte z oboch strán. Potom cuketu zalejte vyšľahaným vajcom so štipkou soli a kurkumy.
Akonáhle je omeleta hotová navrch pridajte plátok syra a nechajte ho rozpustiť. Pridajte cherry paradajky a bylinky.
Omeletu môžete podávať s kvalitným kváskovým pečivom, šalátom alebo smotanou.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 576.907 Kj
Bielkoviny | 8.93 g |
Sacharidy | 8.87 g |
Tuky | 7.21 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 2.43 g |
Cholesterol | 0.2 g |
Vláknina | 2.2 g |
Sodík | 0.07 g |
Vápnik | 0.03 g |
ALERGÉNY
- Vajcia a výrobky z nich
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT