Tagliatelle s bravčovým ragú

Ingrediencie na 1 porciu
Cesnak | 0.5 strúčik | |
Víno biele (2 dcl) | 0.5 pohár | |
Olej olivový | 1 ml | |
Cibuľa červená | 0.5 kus | |
Mäso bravčové chudé | 100 g | |
Cestoviny bezvaječné | 100 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Petržlen vňať | 1 g | |
Citrónová šťáva čerstvá | 1 g | |
Rozmarín | 1 g | |
Syr parmezán strúhaný | 10 g | |
Citrónová kôra čerstvá | 1 g | |
Zeler stopkový | 0.5 kus |
Vo veľkej hlbokej panvici alebo vo veľkom hrnci rozohrejte olej s cesnakom. Keď sa cesnak začne zafarbovať, odstavte na 5 minút a potom cesnak vyberte. Ďalej pridajte približne 15g (na 1 osobu) slaniny a 5 minút ju opekajte na miernom ohni. Tento krok sa dá v prípade dietnejšej verzie receptu vynechať.
Ďalej pridajte cibuľu a zeler. Zeleninu nechajte zmäknúť cca 8-10 minút. Zelenina by sa mala skôr dusiť. V prípade, že by sa pripaľovala, pridajte k zmesi lyžicu vriacej vody.
V ďalšom kroku vmiešajte mäso, zvýšte plameň a mäso krátko orestujte. Podlejte vínom, nechajte ho odpariť, okoreňte čiernym korením a rozmarínom. Podlejte 200ml vody, priveďte k varu, zmiernite plameň, priklopte a duste 20-25 minút. V prípade, že by zmes vyschla, pridajte viac vody.
Medzitým uvarte cestoviny v osolenej vriacej vode podľa návodu na obale, cestoviny sa dovaria v ragú. Cestoviny sceďte ale trocha vody si schovajte.
Scedené cestoviny pridajte k ragú, premiešajte a varte na miernom ohni. Pridajte parmezán. Podľa chuti zrieďte trochou vody, v ktorej sa varili cestoviny.
Pridajte citrónovú šťavu spoločne s citrónovou kôrou (použite bio citrón), čerstvú petržlenovú vňať a ihneď podávajte.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 898.7285 Kj
Bielkoviny | 1.3 g |
Sacharidy | 4.99 g |
Sacharidy z cukrov | 0.06 g |
Tuky | 1.57 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.91 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
Vláknina | 0.05 g |
Sodík | 0.03 g |
Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
- Mlieko a výrobky z neho
- Zeler a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT