Čerešňová bublanina
Ingrediencie na 1 porciu
Sirup ďatľový bio | 10 g | |
Kokos strúhaný | 10 g | |
Múka pohánková | 45 g | |
Mlieko kokosové | 60 ml | |
Čerešne | 30 g | |
Olej kokosový | 15 ml | |
Škrob kukuričný | 10 g |
Čerešňová bublanina je určite spojená s letným obdobím. A keďže máme bublaninu všetci radi, trošku sme upravili recept a pripravili si pre vás túto pohánkovú bublaninu.
Ingrediencie na bublaninu do okrúhlej formy:
- 180 g pohánkovej múky
- 50 g strúhaného kokosu
- 50 g datlí nebo iného sladidla
- 60 ml kokosového oleja (môžete zmiešať so slnečnicovým olejom)
- 40 g kukuričného škrobu
- 1 kypriaci prášok
- 250 ml rastlinného mlieka vlastného výberu
- čerešne (prípadne iné ovocie podľa chuti)
Najprv zapnite rúru a predhrejte ju na 200 stupňov. Okrúhlu koláčovú formu vymažte kokosovým olejom a vysypte strúhaným kokosom.
Všetky ingrediencie zmiešajte vo veľkej miske a premiešajte tak, aby v ceste neboli žiadne hrudky. Cesto prelejte do formy. Čerešne opláchnite vodou, odstráňte z nich kôstky a potom ich rovnomerne rozmiestnite na cesto vo forme.
Bublaninu pečte v rúre 25 až 30 minút pri 200 stupňoch. Pred podávaním ju ešte posypte kokosom. Dobrú chuť!
Inšpirujte sa aj ďalšími receptami na bublaninu.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 111.955 Kj
Bielkoviny | 0.18 g |
Sacharidy | 2.6 g |
Sacharidy z cukrov | 0.14 g |
Tuky | 1.71 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.96 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
Vláknina | 0.03 g |
ALERGÉNY
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT