Čerešňová bublanina

Ingrediencie na 1 porciu

Sirup ďatľový bio10 g
Kokos strúhaný10 g
Múka pohánková45 g
Mlieko kokosové60 ml
Čerešne30 g
Olej kokosový15 ml
Škrob kukuričný10 g

Čerešňová bublanina je určite spojená s letným obdobím. A keďže máme bublaninu všetci radi, trošku sme upravili recept a pripravili si pre vás túto pohánkovú bublaninu.

 

 

 

 

 

Ingrediencie na bublaninu do okrúhlej formy:

  • 180 g pohánkovej múky
  • 50 g strúhaného kokosu
  • 50 g datlí nebo iného sladidla
  • 60 ml kokosového oleja (môžete zmiešať so slnečnicovým olejom)
  • 40 g kukuričného škrobu
  • 1 kypriaci prášok
  • 250 ml rastlinného mlieka vlastného výberu
  • čerešne (prípadne iné ovocie podľa chuti)

Najprv zapnite rúru a predhrejte ju na 200 stupňov. Okrúhlu koláčovú formu vymažte kokosovým olejom a vysypte strúhaným kokosom.

Všetky ingrediencie zmiešajte vo veľkej miske a premiešajte tak, aby v ceste neboli žiadne hrudky. Cesto prelejte do formy. Čerešne opláchnite vodou, odstráňte z nich kôstky a potom ich rovnomerne rozmiestnite na cesto vo forme.

 

Bublaninu pečte v rúre 25 až 30 minút pri 200 stupňoch. Pred podávaním ju ešte posypte kokosom. Dobrú chuť!

 

Inšpirujte sa aj ďalšími receptami na bublaninu.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 111.955 Kj

Bielkoviny0.18 g
Sacharidy2.6 g
Sacharidy z cukrov0.14 g
Tuky1.71 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.96 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Vláknina0.03 g

ALERGÉNY

  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.