Cuketová pizza

Ingrediencie na 1 porciu

Cibuľa1 kus
Cesnak1 strúčik
Bazalka čerstvá1 hrsť
Olivy čierne5 kusů
Vajce1 kus
Rajčiny cherry1 hrsť
Oregano drvené2 štipky
Šampiňóny čerstvé50 g
Cuketa0.5 kus
Syr eidam 40 % tuku1 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Rajčatový protlak30 g

Je pre vás pizza kvôli svojim dietetickým hodnotám v nemilosti? To ste asi ešte neskúšali jej odľahčenú verziu. Cesto je z cukety a navyše bez múky.

 

Cuketu si nastrúhajte na hrubom strúhadle aj so šupkou, potom ju rozprestrite na dosku a nechajte chvíľu odstáť, aby pustila vodu, ktorú potom vytlačíte.

 

Ďalej pridajte syr nastrúhaný nahrubo, vajce, bazalku, čierne korenie a oregano. Všetko dôkladne premiešajte. Rovnomerne rozvrstvite na papier na pečenie a dajte piecť do rúry predhriatej na 200°C na približne 15 minút.

 

Potom upečenú placku vytiahnite, natrite paradajkovým pretlakom (dochuteným soľou, čiernym korením, oreganom, cesnakom a citrónovou šťavou) a doložte zvyšné ingrediencie. Vrch posypte zvyšným nastrúhaným syrom a pečte ďalších 15 minút.

Na konci posypte čerstvou bazalkou a podávajte. Pizza chutí výborne aj za studena.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 778.6953 Kj

Bielkoviny10.28 g
Sacharidy18.21 g
Sacharidy z cukrov0.5 g
Tuky7.22 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)1.66 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina5.2 g
Sodík0.07 g
Vápnik0.04 g

ALERGÉNY

  • Vajcia a výrobky z nich
  • Mlieko a výrobky z neho

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.