Paštéta z údeného tofu a krémových šampiňónov

Ingrediencie na 1 porciu
Cesnak | 1 strúčik | |
Olej olivový | 1 ml | |
Cibuľa červená | 0.25 kus | |
Šampiňóny čerstvé | 50 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Orechy lieskové | 0.5 hrsť | |
Smotana sójová | 20 ml | |
Tofu údené | 50 g |
Na rozohriatom oleji speňte nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď zosklovatie, prihoďte k nej nasekaný strúčik cesnaku a po minúte aj rozdrobené tofu. Osoľte, okoreňte čiernym korením, krátko opekajte a vypnite plameň.
Na panvici na lyžici oleja opečte šampiňóny nakrájané na menšie kúsky. Následne ich pridajte k tofu, zalejte smotanou a všetko rozmixujte na hladkú hmotu.
Lieskové oriešky nasekajte na kúsky a vmiešajte do pripravenej hmoty. Jednu väčšiu alebo dve menšie misy na zapekanie vymažte olejom a naplňte pripravenou paštétou. Vložte do rúry a pečte pri 180°C približne 25 až 30 minút, kým sa na povrchu vytvorí kôrka.
Paštéta je výborná po vychladnutí a odležaní v chladničke. Odporúčame podávať s celozrnným pečivom.
Suroviny na 1 väčšiu, nebo 2 menšie zapekacie misy:
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 100 g údeného tofu
- 150 g krémových šampiňónov
- 4 lyžice smotany
- hrsť lieskových orieškov
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 387.702 Kj
Bielkoviny | 2.18 g |
Sacharidy | 3.94 g |
Sacharidy z cukrov | 0.02 g |
Tuky | 7.43 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.91 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.26 g |
Vláknina | 0.93 g |
Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
- Sójové bôby (sója) a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT