Hummus z avokáda a cícera

Ingrediencie na 1 porciu
Olej olivový | 1 ml | |
Avokádo čerstvé | 40 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Citrónová šťáva čerstvá | 1 g | |
Cícer v slanom náleve | 100 g | |
Koriander mletý | 1 štipka | |
Rímska rasca | 1 štipka |
Cícer je príkladom toho, že aj za málo peňazí sa dá uvariť skvelý obed pre celú rodinu. Cícer alebo rímsky hrach či garbanzo pochádza z oblasti Stredného východu a väčšina ľudí ho má spojený predovšetkým s obľúbenou arabskou pochúťkou – humusom. Ukážeme vám netradičnú kombináciu tejto arabskej pochúťky s avokádom!
Avokádo sa radí medzi ovocie s najnižším obsahom vody, rovnako ako banány alebo olivy. Rovnako obsahuje aj najväčšie množstvo železa a tukov v porovnaní s ostatnými druhmi ovocia.
Železo pomáha proti anémií a odporúča sa konzumovať najmä tehotným ženám. Čo sa týka vysokého obsahu tukov, nemajte obavy. Dokázalo sa, že tuky z avokáda výrazne znižujú hladinu cholesterolu.
- Všetky ingrediencie rozmixujte dohladka.
- Najprv pridajte 1 pl olivového oleja a ak sa vám bude zmes zdať priveľmi hustá, zrieďte ju olejom alebo vodou.
- Zmes okoreňte rascou, koriandrom, citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti.
- Hummus sa skvelo hodí k čerstvej nakrájanej zelenine, celozrnnému pečivu, opečeným tortillam alebo ako dressing do šalátov.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 71.73 Kj
Bielkoviny | 0.31 g |
Sacharidy | 0.35 g |
Sacharidy z cukrov | 0.01 g |
Tuky | 1.46 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.9 g |
Vláknina | 0.52 g |
ALERGÉNY
- Sójové bôby (sója) a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT