Tradičné linecké koláčiky

Ingrediencie na 1 porciu

Maslo40 g
Vajce žĺtok1 kus
Cukor hnedý trstinový20 g
Múka špaldová celozrnná80 g

Vianočné zvyky v podobe pečenia lineckých koláčikov sú známe nie len na Slovensku. Ak sa počas adventu vyberiete do rakúskeho Lincu, môžete na tieto tradičné lahodné koláčiky natrafiť pod názvom „linecké oči“. Pôvod samotného cesta nie je úplne jasný, ale to mu na chuti určite vôbec neuberie.

Zo zmäknutého masla, celozrnnej múky, žĺtku a cukru si vypracujte hladké cesto. Cesto nechajte aspoň hodinu odležať v chladničke.

Z odležaného cesta vyváľajte na pomúčenom vale plát s hrúbkou asi 3 mm. Potom vykrajujte jednotlivé tvary, ktoré poukladajte na pripravený plech vyložený papierom na pečenie.

Pečte v predhriatej rúre na 170° asi 10 minút. Hotové koláčiky spojte dohromady kvalitnou marmeládou (ideálne domácou) a vychutnajte si starostlivo dodržané vianočné zvyky aj v tejto mimoriadne lahodnej forme.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 290.5989 Kj

Bielkoviny2.8 g
Sacharidy2.34 g
Sacharidy z cukrov0.1 g
Tuky5.36 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)2.15 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.3 g
Cholesterol0.19 g
Vláknina0.09 g
Vápnik0.02 g

ALERGÉNY

  • Mlieko a výrobky z neho
  • Vajcia a výrobky z nich
  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.