Zapečené avokádo

Ingrediencie na 1 porciu

Vajce1 kus
Avokádo čerstvé50 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Petržlen vňať1 g
Syr parmezán strúhaný15 g

Avokádo sa teší veľkej obľube. Nie je sa čomu diviť keď je také chutné a zdravé. Je označované za superpotravinu vďaka svojmu vysokému obsahu antioxidantov, prospešných tukov, vitamínov a vlákniny.

 

Najprv si pripravte čerstvé avokádo. Rozkrojte ho pozdĺžne na dve polovice a vyberte kôstku.

Polovicu avokáda vložte na plech vyložený papierom na pečenie tak, aby sa nemohla počas pečenia prevrátiť. Potom do nej vyklepte jedno vajce, zľahka osoľte, okoreňte čiernym korením a dajte piecť do rúry na 200 °C asi na 15 minút.

 

Keď je vajce s avokádom takmer hotové, zasypte ho strúhaným parmezánom a nechajte ešte niekoľko minút dopiecť.

 

Pred podávaním môžete ozdobiť čerstvými bylinkami, napríklad nasekanou petržlenovou vňaťou.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 348.827 Kj

Bielkoviny6.58 g
Sacharidy0.62 g
Tuky5.98 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)1.57 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina0.07 g
Sodík0.07 g
Vápnik0.03 g

ALERGÉNY

  • Vajcia a výrobky z nich
  • Mlieko a výrobky z neho

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.