Zapečené avokádo
Ingrediencie na 1 porciu
Vajce | 1 kus | |
Avokádo čerstvé | 50 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Petržlen vňať | 1 g | |
Syr parmezán strúhaný | 15 g |
Avokádo sa teší veľkej obľube. Nie je sa čomu diviť keď je také chutné a zdravé. Je označované za superpotravinu vďaka svojmu vysokému obsahu antioxidantov, prospešných tukov, vitamínov a vlákniny.
Najprv si pripravte čerstvé avokádo. Rozkrojte ho pozdĺžne na dve polovice a vyberte kôstku.
Polovicu avokáda vložte na plech vyložený papierom na pečenie tak, aby sa nemohla počas pečenia prevrátiť. Potom do nej vyklepte jedno vajce, zľahka osoľte, okoreňte čiernym korením a dajte piecť do rúry na 200 °C asi na 15 minút.
Keď je vajce s avokádom takmer hotové, zasypte ho strúhaným parmezánom a nechajte ešte niekoľko minút dopiecť.
Pred podávaním môžete ozdobiť čerstvými bylinkami, napríklad nasekanou petržlenovou vňaťou.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 348.827 Kj
Bielkoviny | 6.58 g |
Sacharidy | 0.62 g |
Tuky | 5.98 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 1.57 g |
Cholesterol | 0.2 g |
Vláknina | 0.07 g |
Sodík | 0.07 g |
Vápnik | 0.03 g |
ALERGÉNY
- Vajcia a výrobky z nich
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT