Tekvicová bruschetta
Ingrediencie na 1 porciu
Cesnak | 1 strúčik | |
Olej olivový | 10 ml | |
Tekvica Hokkaido (po tepelnej úprave) | 60 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Bageta cereálna | 40 g | |
Ocot balzamikový | 5 g | |
Šalvia | 4 štipky |
Sezónou tekvíc sú jesenné mesiace. Tekvice sa v tomto období stávajú napríklad základom lahodných krémových polievok. Tekvice sú diétne, protizápalové a plné vitamínov, preto sa ich oplatí zaradiť do jedálnička.
Surovú tekvicu hokkaido si umyte, vydlabte semienka a dužinu nakrájajte na kocky. Potom ju dajte variť do mierne osolenej vody asi na 10 minút.
Medzitým si olúpte cesnak, nakrájajte ho na drobno a speňte na kvapke kvalitného olivového oleja. Krátko ho opečte tak, aby sa rozvoňal a potom k nemu pridajte nasekané šalviové lístky. Spoločne orestujte.
Uvarenú tekvicu sceďte a trochu roztlačte na menšie kúsky. Potom k nej pridajte opečený cesnak a šalviu, dochuťte soľou, čiernym korením, balzamikovým octom a všetko spoločne premiešajte.
Zmes navrstvite na plátky opečenej bagety.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 81.544 Kj
Bielkoviny | 0.37 g |
Sacharidy | 2.08 g |
Tuky | 1.02 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.89 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
Vláknina | 0.02 g |
Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT