Pečená tekvica so šalátom

Ingrediencie na 1 porciu

Rajčiny cherry1 hrsť
Cibuľa červená0.25 kus
Orechy vlašské0.25 hrsť
Tekvica Hokkaido (po tepelnej úprave)100 g
Paprika červená0.5 kus
Šalát rímsky100 g

Na rozdiel od klasických druhov tekvíc má tekvica Hokkaido v kuchyni rozmanité využitie. Kto má tekvicu spojenú len so zaváraninami či džemom, bude možno milo prekvapený aké delikátne, rýchle a tiež lacné pokrmy sa dajú z tekvice Hokkaido pripraviť.

 

Najradšej máme tekvicu Hokkaido pečenú s čerstvou zeleninou, recept určite vyskúšajte.

 

Tekvicu umyte (nemusí sa lúpať), odkrojte vrchnú a spodnú časť, rozkrojte na polovicu a vydlabte semienka. Rúru predhrejte na 180 stupňov. Očistenú tekvicu si nakrájajte na cca 1,5 cm široké plátky. Rozložte ich na plech vyložený papierom na pečenie, pokvapkajte olivovým olejom a posoľte.

 

Po približne 30 minútach tekvicu skontrolujte a ak bude mäkká, tak ju vytiahnite. Posypte ju ešte soľou podľa chuti a provensalským korením.

 

K takto upečenej tekvici si ešte pripravte ľahký zeleninový šalát. My nedáme dopustiť na kombináciu lokálnych surovín- šalát, paradajky, papriky, uhorky, červená cibuľa a ďalej podľa chuti!

 

Obľúbenú zeleninu umyte, nakrájajte na kúsky a premiešajte s olejom, provensalským korením, soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou.

 

Na tanier rozprestrite zeleninový šalát a naň kúsky tekvice. Pokvapkajte olivovým olejom a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a vlašskými orechami.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 517.848 Kj

Bielkoviny4.17 g
Sacharidy11.08 g
Tuky9.21 g
Vláknina3.64 g

ALERGÉNY

  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.