Vegánsky segedínsky guľáš
Ingrediencie na 1 porciu
Cibuľa | 1 kus | |
Cesnak | 1 strúčik | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Rasca | 1 štipka | |
Korenie paprika mletá | 1 štipka | |
Kapusta kyslá | 125 g | |
Tempeh údený | 90 g | |
Olej repkový | 1 ml |
Už ste niekoľkokrát narazili v obchode na tempeh, ale nekúpili ste ho, pretože ste nevedeli čo s ním? A čo to vlastne tempeh je?
Tempeh sú fermentované sójové bôby, ktorá sa po uvarení nechávajú niekoľko dní zrieť, kým neprerastú bielu pleseň a nespoja sa dohromady. Potom sa varia, vyprážajú, údia či marinujú. Tempeh je tiež veľmi zdravá potravina a má chuť podobnú mäsu- dá sa teda využiť ako jeho plnohodnotná náhrada.
Najprv si orestujte cibuľu a pridajte k nej sladkú papriku. Pri tomto kroku buďte opatrný aby sa korenie neprepálilo a paprika tak nezhorkla.
Zalejte vriacou vodou, pridajte kapustu a varte cca 30 minút, kým kapusta nezmäkne. Prelisujte cesnak a dochuťte.
Tempeh nakrájaný na kocky vypražte na panvici s olejom dozlatista. Keď panvici hneď prikryjete pokrievkou, docielite tak veľmi chrumkavú konzistenciu tempehu. Dochuťte rascou, čiernym korením a soľou.
Nakoniec môžete podľa potreby zahustiť kyslou smotanou s múkou. Guľáš odporúčame podávať s celozrnnou knedľou.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 330.208 Kj
Bielkoviny | 1.49 g |
Sacharidy | 10.38 g |
Sacharidy z cukrov | 0.03 g |
Tuky | 1.5 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.1 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
Vláknina | 3.07 g |
Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Sójové bôby (sója) a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT