Vegánsky segedínsky guľáš

Ingrediencie na 1 porciu

Cibuľa1 kus
Cesnak1 strúčik
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Rasca1 štipka
Korenie paprika mletá1 štipka
Kapusta kyslá125 g
Tempeh údený90 g
Olej repkový1 ml

Už ste niekoľkokrát narazili v obchode na tempeh, ale nekúpili ste ho, pretože ste nevedeli čo s ním? A čo to vlastne tempeh je?

 

Tempeh sú fermentované sójové bôby, ktorá sa po uvarení nechávajú niekoľko dní zrieť, kým neprerastú bielu pleseň a nespoja sa dohromady. Potom sa varia, vyprážajú, údia či marinujú. Tempeh je tiež veľmi zdravá potravina a má chuť podobnú mäsu- dá sa teda využiť ako jeho plnohodnotná náhrada.

 

Najprv si orestujte cibuľu a pridajte k nej sladkú papriku. Pri tomto kroku buďte opatrný aby sa korenie neprepálilo a paprika tak nezhorkla.

 

Zalejte vriacou vodou, pridajte kapustu a varte cca 30 minút, kým kapusta nezmäkne. Prelisujte cesnak a dochuťte.

 

Tempeh nakrájaný na kocky vypražte na panvici s olejom dozlatista. Keď panvici hneď prikryjete pokrievkou, docielite tak veľmi chrumkavú konzistenciu tempehu. Dochuťte rascou, čiernym korením a soľou.

 

Nakoniec môžete podľa potreby zahustiť kyslou smotanou s múkou. Guľáš odporúčame podávať s celozrnnou knedľou.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 330.208 Kj

Bielkoviny1.49 g
Sacharidy10.38 g
Sacharidy z cukrov0.03 g
Tuky1.5 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.1 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Vláknina3.07 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

  • Sójové bôby (sója) a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.