Losos s bylinkovým maslom

Ingrediencie na 1 porciu

Maslo20 g
Tymián15 g
Losos steak200 g
Soľ1 štipka
Petržlen vňať15 g
Citrónová šťáva čerstvá10 g
Olej repkový4 ml

Delikátny, výživný, jednoduchý na prípravu– losos je fantastická ryba, z ktorej jednoducho vykúzlite rýchlu večeru či slávnostnú hostinu. Losos sa stal jednou z najobľúbenejších rýb, ktoré sa u nás jedia. Žiadne kosti, výborná chuť a jednoduchá úprava z neho robia rybu, ktorá skutočne stojí za to!

 

Rybu očistite a dajte do rúry, pokvapkajte citrónom, osoľte a podlejte kvapkou oleja. Počas pečenia rybu občas podlievajte.

 

Maslo nechajte zmäknúť, zmiešajte s nasekanými bylinkami, citrónovou šťavou a soľou.

Na tanieri dajte na rybu lyžičku masla a nechajte rozpustiť. K rybe sa perfektne hodia varené zemiaky, zeleninová obloha alebo čerstvé žitné pečivo.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 77.282 Kj

Bielkoviny0.25 g
Sacharidy0.09 g
Sacharidy z cukrov0.02 g
Tuky1.85 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.62 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.3 g
Vláknina0.02 g

ALERGÉNY

  • Mlieko a výrobky z neho
  • Ryby a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.