Jogurtové zemiaky
Ingrediencie na 1 porciu
Cesnak | 1 strúčik | |
Zemiaky v šupke | 120 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Jogurt sedliacky 3,5 % tuku | 125 g | |
Kurkuma mletá | 1 štipka | |
Syr parmezán strúhaný | 15 g | |
Olej repkový | 11 ml |
Zemiaky dôkladne umyte a nakrájajte na tenšie plátky. V miske vymiešajte biely jogurt s lyžicou oleja a korením podľa chuti. Zemiaky dôkladne premiešajte so zmesou, rozprestrite na papier na pečenie a dajte do vopred vyhriatej rúry na 200 °C. Pečieme po dobu 30 – 45 minút, aby zemiaky boli mäkké. Chvíľku pred dopečením posypte nastrúhaným parmezánom.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 101.101 Kj
Bielkoviny | 0.77 g |
Sacharidy | 2.02 g |
Sacharidy z cukrov | 0.11 g |
Tuky | 1.44 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.1 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
Vláknina | 0.03 g |
Vápnik | 1.01 g |
Gi | 35 |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT