Jogurtové zemiaky

Ingrediencie na 1 porciu

Cesnak1 strúčik
Zemiaky v šupke120 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Jogurt sedliacky 3,5 % tuku125 g
Kurkuma mletá1 štipka
Syr parmezán strúhaný15 g
Olej repkový11 ml

Zemiaky dôkladne umyte a nakrájajte na tenšie plátky. V miske vymiešajte biely jogurt s lyžicou oleja a korením podľa chuti. Zemiaky dôkladne premiešajte so zmesou, rozprestrite na papier na pečenie a dajte do vopred vyhriatej rúry na 200 °C. Pečieme po dobu 30 – 45 minút, aby zemiaky boli mäkké. Chvíľku pred dopečením posypte nastrúhaným parmezánom.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 101.101 Kj

Bielkoviny0.77 g
Sacharidy2.02 g
Sacharidy z cukrov0.11 g
Tuky1.44 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.1 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Vláknina0.03 g
Vápnik1.01 g
Gi35

ALERGÉNY

  • Mlieko a výrobky z neho

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.