Omeleta na mexický spôsob

Ingrediencie na 1 porciu

Cibuľa1 kus
Olej olivový20 ml
Vajce2 kusy
Syr eidam 20 % tuku25 g
Rajčiny cherry2 hrsti
Pažítka1 hrsť
Šampiňóny čerstvé100 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka

Nebojte sa vajec! Sú predovšetkým bohatým zdrojom bielkovín a vitamínov. Obsahujú minerálne látky, akými sú napríklad vápnik a železo.

 

Ako prvé si ale pripravte zeleninu, huby a syr. Cibuľu olúpte a nakrájajte na malé kúsky. Umyté cherry paradajky prerežte na polovicu. Šampiňóny očisťte, umyte a nakrájajte na plátky. Syr nastrúhajte najemno na strúhadle.

 

Na panvici rozohrejte 10 ml olivového oleja (približne jedna polievková lyžica) a orestujte na ňom nakrájanú cibuľu. Akonáhle sa cibuľa rozvonia, môžete pridať pokrájané šampiňóny. Šampiňóny na cibuľke najprv opečte dozlatista až potom primiešajte paradajky.

 

Šampiňóny a paradajky okoreňte soľou a čiernym korením podľa chuti. Krátko poduste, kým paradajky nezmäknú a šampiňóny nepustia vodu, čím sa vytvorí kompaktnejšia zmes.

 

Medzitým si rozšľahajte a okoreňte vajce, ktoré zmiešate s polovicou syra. Pripravte si vhodnú panvicu, ideálne s nepriľnavým povrchom. Na zbytku oleja (opäť stačí jedna polievková lyžica) vypražte dozlatista sýrovú omeletu.

 

Omeletu môžete prípadne osušiť od prebytočného oleja papierovým obrúskom. Paradajkovo-šampiňónovú zmes rozprestrite na omeletu, preklopte omeletu na polovicu, posypte zvyšným syrom a dozdobte pažítkou.

 

Omeleta s paradajkami a šampiňónmi je výživnými raňajkami, ktoré by sa mali podávať teplé a čerstvé.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 658.107 Kj

Bielkoviny8.85 g
Sacharidy14.25 g
Tuky7.05 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)2.43 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina4.21 g
Sodík0.07 g
Vápnik0.03 g

ALERGÉNY

  • Vajcia a výrobky z nich
  • Mlieko a výrobky z neho

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.