Cuketová omeleta

Ingrediencie na 1 porciu

Vajce2 kusy
Syr eidam 20 % tuku20 g
Cuketa0.5 kus
Soľ1 štipka
Olej kokosový5 ml

Nízkokalorická cuketa je vhodná pre ľudí, ktorí dietujú a diabetikov, keďže vďaka obsahuje vlákniny podporuje trávenie. Pre tento recept je najvhodnejšia mladá letná cuketa, ktorá má málo semienok a nebude preto potrebné ju vydlabávať ani lúpať.

 

Začnete tým, že cuketu umyte a očisťte. Potom ju nakrájajte na tenké plátky a zľahka osoľte. Vďaka soli pustí cuketa prebytočnú vodu a bude sa vám tak lepšie tepelne upravovať. Nechajte preto nakrájanú cuketu „vyplakať“ asi 15 minút alebo pol hodiny a potom ju dôkladne osušte obrúskom.

 

Rozpáľte si kvalitnú panvicu a na nej kvapku kokosového oleja. Pridajte cuketu a na chvíľu ju vypražte z oboch strán. Potom cuketu zalejte osoleným a vyšľahaným vajíčkom (môžete ich pripraviť aj ako volské oka).

 

Akonáhle je omeleta hotová, dajte navrch rozpustiť plátok syra.

 

Podávať môžete s pečivom, šalátmi či samotné.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 451.986 Kj

Bielkoviny7.52 g
Sacharidy3.48 g
Tuky6.85 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)2.45 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.1 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina1 g
Sodík0.07 g
Vápnik0.03 g

ALERGÉNY

  • Vajcia a výrobky z nich
  • Mlieko a výrobky z neho
  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.