Cuketová omeleta
Ingrediencie na 1 porciu
Vajce | 2 kusy | |
Syr eidam 20 % tuku | 20 g | |
Cuketa | 0.5 kus | |
Soľ | 1 štipka | |
Olej kokosový | 5 ml |
Nízkokalorická cuketa je vhodná pre ľudí, ktorí dietujú a diabetikov, keďže vďaka obsahuje vlákniny podporuje trávenie. Pre tento recept je najvhodnejšia mladá letná cuketa, ktorá má málo semienok a nebude preto potrebné ju vydlabávať ani lúpať.
Začnete tým, že cuketu umyte a očisťte. Potom ju nakrájajte na tenké plátky a zľahka osoľte. Vďaka soli pustí cuketa prebytočnú vodu a bude sa vám tak lepšie tepelne upravovať. Nechajte preto nakrájanú cuketu „vyplakať“ asi 15 minút alebo pol hodiny a potom ju dôkladne osušte obrúskom.
Rozpáľte si kvalitnú panvicu a na nej kvapku kokosového oleja. Pridajte cuketu a na chvíľu ju vypražte z oboch strán. Potom cuketu zalejte osoleným a vyšľahaným vajíčkom (môžete ich pripraviť aj ako volské oka).
Akonáhle je omeleta hotová, dajte navrch rozpustiť plátok syra.
Podávať môžete s pečivom, šalátmi či samotné.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 451.986 Kj
Bielkoviny | 7.52 g |
Sacharidy | 3.48 g |
Tuky | 6.85 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 2.45 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.1 g |
Cholesterol | 0.2 g |
Vláknina | 1 g |
Sodík | 0.07 g |
Vápnik | 0.03 g |
ALERGÉNY
- Vajcia a výrobky z nich
- Mlieko a výrobky z neho
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT