Šampiňónové rizoto
Ingrediencie na 1 porciu
Šampiňóny čerstvé | 200 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Ryža celozrnná | 80 g | |
Olej repkový | 5 ml |
Ak sa chcete stravovať zdravšie, prejdite na celozrnné produkty. Rovnako ako ostatné celozrnné potraviny tak aj celozrnná ryža je v porovnaní s rafinovanou bohatšia na minerálne látky, vitamíny a vlákninu.
Ryžu uvarte podľa návodu na obale tak, ako ste zvyknutý. Šampiňóny očistite a nakrájajte na tenké plátky.
Rozpáľte si na panvici kvapku oleja a šampiňóny na ňom vypražte. Pridajte trocha soli, čierneho korenia a krátko povarte. Keď sú šampiňóny mäkké a pustia šťavu, pridajte vopred uvarenú ryžu a za stáleho miešania chvíľu spoločne ohrejte. Nechajte ryžu vsiaknuť šampiňónovú šťavu.
Na záver môžete pridať korenie či bylinky podľa chuti.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 45.625 Kj
Bielkoviny | 0.06 g |
Sacharidy | 0.36 g |
Sacharidy z cukrov | 0.02 g |
Tuky | 1 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.08 g |
Vláknina | 0.05 g |
ALERGÉNY
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT