Pečená ovsená kaša

Ingrediencie na 1 porciu

Banán100 g
Vajce1 kus
Ovsené vločky1 hrsť
Mak mletý4 g
Jogurt sedliacky 3,5 % tuku50 g

Ovsené vločky sú skvelým zdrojom vlákniny a taktiež minerálnych látok. Podobne ako ovsené otruby sa tak môžu stať chutnými zdravými raňajkami, ktoré vás navyše dobre zasýtia.

 

Najprv si roztlačte alebo rozmixujte polovicu banánu. Zmiešajte ho s mliekom, vajcom a kvalitným bielym jogurtom. Nakoniec prisypte ovsené vločky a vypracujte cesto.

 

Nechajte chvíľu odpočinút, aby vločky mohli nasiaknuť a zmäknúť. Potom dajte vločkové cesto misky na pečenie a navrch ozdobte druhou polovicou na kolieska nakrájaného banánu.

Pečte približne 20 minút na 175 °C dozlatista.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 816.291 Kj

Bielkoviny10.42 g
Sacharidy19.02 g
Sacharidy z cukrov0.04 g
Tuky5.89 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)1.62 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina3.22 g
Sodík0.07 g
Vápnik1.04 g
Gi105

ALERGÉNY

  • Vajcia a výrobky z nich
  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
  • Mlieko a výrobky z neho

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2025 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.