Pečená ovsená kaša

Ingrediencie na 1 porciu
Banán | 100 g | |
Vajce | 1 kus | |
Ovsené vločky | 1 hrsť | |
Mak mletý | 4 g | |
Jogurt sedliacky 3,5 % tuku | 50 g |
Ovsené vločky sú skvelým zdrojom vlákniny a taktiež minerálnych látok. Podobne ako ovsené otruby sa tak môžu stať chutnými zdravými raňajkami, ktoré vás navyše dobre zasýtia.
Najprv si roztlačte alebo rozmixujte polovicu banánu. Zmiešajte ho s mliekom, vajcom a kvalitným bielym jogurtom. Nakoniec prisypte ovsené vločky a vypracujte cesto.
Nechajte chvíľu odpočinút, aby vločky mohli nasiaknuť a zmäknúť. Potom dajte vločkové cesto misky na pečenie a navrch ozdobte druhou polovicou na kolieska nakrájaného banánu.
Pečte približne 20 minút na 175 °C dozlatista.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 816.291 Kj
Bielkoviny | 10.42 g |
Sacharidy | 19.02 g |
Sacharidy z cukrov | 0.04 g |
Tuky | 5.89 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 1.62 g |
Cholesterol | 0.2 g |
Vláknina | 3.22 g |
Sodík | 0.07 g |
Vápnik | 1.04 g |
Gi | 105 |
ALERGÉNY
- Vajcia a výrobky z nich
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT