Thajské rizoto

Ingrediencie na 1 porciu

Paprika červená1 kus
Paprika žltá1 kus
Paprika zelená1 kus
Špenát čerstvý20 g
Orechy kešu1 hrsť
Chilli paprička1 kus
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Ryža celozrnná60 g
Limetka0.5 kus
Mlieko kokosové50 ml
Maslo ghee15 g

Rizoto na thajský spôsob vás okúzli svojou pikantnosťou. Chilli obsahuje štipľavý alkaloid kapsaicin, ktorý pôsobí analgeticky a antibakteriálne. Chilli je navyše skvelým pomocníkom pri chudnutí.

 

Najprv si pripravte ryžu. Dobre ju prepláchnite a potom ju dajte variť do osolenej vody podľa návodu na obale.

 

Papriky si nakrájajte na menšie kocky a chilli papričku najemno (nemusíte ju dávať do jedla celú aj so semienkami, ak nemáte radi príliš pikantné jedlo).

 

Na panvici si rozpáľte ghee, prihoďte nakrájanú papriku a chilli a vyprážajte. Potom pridajte uvarenú ryžu a kokosové mlieko. Všetko spoločne krátko poduste.

 

Nakoniec odstavte z platne a primiešajte špenát, limetkovú šťavu a čerstvú kôru (ale len v prípade, že nemáte chemicky ošetrenú limetku).

 

V rúre pri 180 °C po dobu 10 minút opražte kešu orechy, ktorými nakoniec posypete rizoto a môžete podávať.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 705.915 Kj

Bielkoviny5.37 g
Sacharidy25.45 g
Sacharidy z cukrov0.01 g
Tuky9.67 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.62 g
Cholesterol0.03 g
Vláknina6.25 g

ALERGÉNY

  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
  • Mlieko a výrobky z neho

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.