Cícer na paprike

Ingrediencie na 1 porciu

Cesnak1 strúčik
Arašidy50 g
Zázvor koreň čerstvý10 g
Cícer v suchom stave300 g
Soľ1 štipka
Rasca1 štipka
Korenie paprika mletá1 štipka
Olej repkový5 ml

Mnoho ľudí si k cíceru hľadá cestu len ťažko, kto si ho ale obľúbi, ten s ním rád zaexperimentuje v mnohých zaujímavých cícerových receptoch. A prečo je taký skvelý? Obsahuje množstvo vitamínov a antioxidantov a navyše má minimum tuku.

 

Deň vopred si cícer namočte do čistej vody a nechajte ho cez noc napučať. Pred varením vodu zlejte.

 

V mixéri si rozdrvte arašidy na jemno, pridajte tretinu pripraveného cíceru, kúsok zázvoru, cesnak a približne deci vlažnej vody. Celé to zmixujte na hladkú kašu.

 

Potom si na kvalitnej panvici rozpáľte olej a zľahka na ňom orestujte lyžičku rasce a lyžičku mletej sladkej papriky. Korenie poriadne miešajte, aby sa vám nepripálilo a po niekoľkých sekundách pridajte zvyšné dve tretiny cíceru.

Cícer orestujte a potom podlejte trochou vody.

 

Keď je cícer hotový, primiešajte k nemu arašidovo- cícerovú kašu. Krátko všetko povarte a ochuťte podľa chuti.

 

Na ozdobu použite čerstvé bylinky.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 167.856 Kj

Bielkoviny0.68 g
Sacharidy1.89 g
Sacharidy z cukrov0.02 g
Tuky1.47 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.08 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Vláknina0.18 g
Sodík0.13 g
Vápnik0.01 g
Gi0.75

ALERGÉNY

  • Podzemnica olejná (arašidy) a výrobky z nej

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.