Cícer na paprike
Ingrediencie na 1 porciu
Cesnak | 1 strúčik | |
Arašidy | 50 g | |
Zázvor koreň čerstvý | 10 g | |
Cícer v suchom stave | 300 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Rasca | 1 štipka | |
Korenie paprika mletá | 1 štipka | |
Olej repkový | 5 ml |
Mnoho ľudí si k cíceru hľadá cestu len ťažko, kto si ho ale obľúbi, ten s ním rád zaexperimentuje v mnohých zaujímavých cícerových receptoch. A prečo je taký skvelý? Obsahuje množstvo vitamínov a antioxidantov a navyše má minimum tuku.
Deň vopred si cícer namočte do čistej vody a nechajte ho cez noc napučať. Pred varením vodu zlejte.
V mixéri si rozdrvte arašidy na jemno, pridajte tretinu pripraveného cíceru, kúsok zázvoru, cesnak a približne deci vlažnej vody. Celé to zmixujte na hladkú kašu.
Potom si na kvalitnej panvici rozpáľte olej a zľahka na ňom orestujte lyžičku rasce a lyžičku mletej sladkej papriky. Korenie poriadne miešajte, aby sa vám nepripálilo a po niekoľkých sekundách pridajte zvyšné dve tretiny cíceru.
Cícer orestujte a potom podlejte trochou vody.
Keď je cícer hotový, primiešajte k nemu arašidovo- cícerovú kašu. Krátko všetko povarte a ochuťte podľa chuti.
Na ozdobu použite čerstvé bylinky.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 167.856 Kj
Bielkoviny | 0.68 g |
Sacharidy | 1.89 g |
Sacharidy z cukrov | 0.02 g |
Tuky | 1.47 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.08 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
Vláknina | 0.18 g |
Sodík | 0.13 g |
Vápnik | 0.01 g |
Gi | 0.75 |
ALERGÉNY
- Podzemnica olejná (arašidy) a výrobky z nej
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT