Karfiol v pomarančovej omáčke

Ingrediencie na 1 porciu

Cesnak1 strúčik
Med včelí (7g)2 lyžičky
Karfiol200 g
Soľ1 štipka
Voda0.1 pohár
Semínka sezamová5 g
Pomarančová šťava čerstvá60 ml
Omáčka sójová30 g
Ocot vínny8 g
Škrob zemiakový15 g

Rúru si predhrejte na 200 °C. Karfiol rozoberte na drobnejšie ružičky a dajte na papieri na pečenie piecť na dobu 20 minút. Všetky zvyšné ingrediencie okrem vody a škrobu zmiešajte v hrnci a nechajte prejsť varom, potom vmiešajte škrob rozmiešaný vo vode a nechajte ešte 2 minútky povariť. Upečený karfiol obaľte v omáčke, posypte sezamovými semienkami a môžete podávať. Možno tiež zamiešať do najrôznejších druhov šalátov, či podávať ako prílohu k mäsu.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 173.5136 Kj

Bielkoviny0.65 g
Sacharidy8.2 g
Sacharidy z cukrov0.11 g
Tuky0.61 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.09 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Vláknina0.12 g
Vápnik0.03 g
Gi65.15

ALERGÉNY

  • Sezamové semená (sezam) a výrobky z nich
  • Sójové bôby (sója) a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.