Celozrnné cestoviny s bazalkovo-syrovou omáčkou

Celozrnné syrové cestoviny s bazalkovou omáčkou s cherry paradajkami servírované v bielom tanieri.

Ingrediencie na 1 porciu

Cesnak1 strúčik
Bazalka čerstvá1 hrsť
Rajčiny cherry1 hrsť
Soľ1 štipka
Cottage125 g
Syr parmezán strúhaný15 g
Cestoviny celozrnné80 g

POSTUP RECEPTU CELOZRNNÉ CESTOVINY S BAZALKOVO-SYROVOU OMÁČKOU

1

Svoje obľúbené cestoviny uvarte v mierne osolenej vode podľa návodu na obale.

2

Medzitým si v mixéri rozmixujte syr cottage, lístky čerstvej bazalky a očistený strúčik cesnaku. Vytvorte jemnú kompaktnú omáčku.

3

Nakoniec bazalkovú omáčku zmiešajte s uvarenými cestovinami a pridajte cherry paradajky prekrojené na polovicu.

4

Podľa chuti osoľte a podávajte ozdobené bylinkami a hoblinkami parmezánu.   

Tento recept na celozrnné syrové cestoviny so syrovou omáčkou a bazalkou sú jednoduchým spôsobom, ako si vychutnať výživné a chutné jedlo.

Celozrnné syrové cestoviny s bazalkovou omáčkou: recept

Celozrnné cestoviny sú bohaté na vlákninu a dávajú pocit sýtosti, zatiaľ čo bazalka pridáva osviežujúcu vôňu a chuť. Krémová syrová omáčka dodáva jedlu krémovú konzistenciu a bohatú chuť, čo robí tento recept na syrové cestoviny obľúbeným nielen u tých, ktorí dbajú na zdravú stravu, ale aj u tých, ktorí hľadajú lahodnú alternatívu k bežným omáčkam.

Celozrnné cestoviny: zdravotné výhody

Oproti klasickým bielym cestovinám majú celozrnné cestoviny výhodu v ich zvýšenej nutričnej hodnote. Celozrnné cestoviny sú vyrobené z pšeničnej múky alebo iných celých obilnín, pričom obsahujú všetky časti zrnka, vrátane otrubového obalu a klíčka. To znamená, že sú bohaté na vlákninu, vitamíny B a minerály, ktoré sa nachádzajú najmä v otrubách a klíčkoch. Celozrnné cestoviny tak vďaka svojmu vysokému obsahu živín pomáha udržiavať stabilnú hladinu cukru v krvi, podporujú trávenie a zabezpečujú dlhodobý pocit sýtosti.

Bazalka: zdravá, chutná a voňavá

Bazalka nie je len chutnou bylinkou, ale aj zdrojom rôznych zdravotných výhod. Obsahuje silné antioxidanty a zlúčeniny, ako je napríklad eugenol, ktorý môže mať protizápalové a antibakteriálne účinky. Bazalka sa navyše dá použiť v množstve bazalka receptov, ktoré sú jednoduché a zdravé. Táto bylinka je tiež bohatá na vitamíny A, K a C, minerály ako železo a vápnik, a vlákninu, ktorá je dôležitá pre zdravé trávenie. Bazalka môže prispieť k podpore imunitného systému, zlepšeniu trávenia, a tiež sa hovorí, že má pozitívny vplyv na zdravie srdca.

Bazalka pestovanie je navyše veľmi jednoduché. Hravo si ju vypestujete aj vo svojej bylinkovej záhrade vonku, na balkóne, alebo na kuchynskom parapete.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 153.55342 Kj

Bielkoviny2.14 g
Sacharidy5.7 g
Sacharidy z cukrov0.04 g
Tuky0.64 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.05 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Vláknina1.22 g
Sodík0.01 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

  • Mlieko a výrobky z neho
  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.