Zemiakový šalát so špargľou a rukolou

Ingrediencie na 1 porciu

Zemiaky v šupke120 g
Olej olivový extra panenský24 ml
Pažítka5 hrsťou
Rukola50 hrsťou
Špargľa zelená1 kus
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Kapara10 g
Ocot balzamikový1 g
Ančovičky10 g

Zemiaky dôkladne umyte a uvarte. Špargľu očistite, olúpte a odkrojte od spodnej časti stonky, ktorá môže byť drevnatá. Pokrájajte ho na kúsky a dajte variť do vody s cukrom tak, aby sa uvaril na skus. Maximálne 7 minút. Potom ho vyberte z vody, nechajte ho odkvapkať a vychladnúť. Pripravte si dresing. Špargľu spolu so zemiakmi naložíme do dressingu a necháme hodinku odležať v chladničke. Na tanier potom dajte rukolu, zemiakovú zmes a všetko posypte pažítkou.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 144.606 Kj

Bielkoviny2.48 g
Sacharidy2.73 g
Sacharidy z cukrov1 g
Tuky1.48 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.82 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.3 g
Cholesterol0.01 g
Vláknina1.22 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

  • Ryby a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2025 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.