Baklažán zapečený mozzarellou

Ingrediencie na 1 porciu

Mozzarella60 g
Rajčiny cherry1 hrsť
Baklažán1 kus
Soľ1 štipka
Olej repkový1 ml

Baklažán nakrájame na trochu hrubšie kolieska. Osolíme ho a necháme 15 minút odležať, potom ho osušíme od prebytočnej vody. Na rozpálenej panvici sprudka opečieme. Opečené kolieska baklažánu dáme do zapekacej misy, naukladáme naň polovičky cherry paradajok a navrch plátky mozzarelly. Pečieme prikryté, na 180 °C počas 15 minút. Odklopíme veko zapekacej misy a ešte 10 minút necháme dopiecť, aby mozzarella bola krásne upečená. Tento baklažán recept podávame s najrôznejšími prílohami, šalátmi, pečivom či samotné ako desiatu.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 239.383 Kj

Bielkoviny2.19 g
Sacharidy8.02 g
Sacharidy z cukrov0.02 g
Tuky1.6 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.07 g
Vláknina3.02 g
Sodík0.01 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

  • Mlieko a výrobky z neho

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2025 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.