Baklažán zapečený mozzarellou
Ingrediencie na 1 porciu
Mozzarella | 60 g | |
Rajčiny cherry | 1 hrsť | |
Baklažán | 1 kus | |
Soľ | 1 štipka | |
Olej repkový | 1 ml |
Baklažán nakrájame na trochu hrubšie kolieska. Osolíme ho a necháme 15 minút odležať, potom ho osušíme od prebytočnej vody. Na rozpálenej panvici sprudka opečieme. Opečené kolieska baklažánu dáme do zapekacej misy, naukladáme naň polovičky cherry paradajok a navrch plátky mozzarelly. Pečieme prikryté, na 180 °C počas 15 minút. Odklopíme veko zapekacej misy a ešte 10 minút necháme dopiecť, aby mozzarella bola krásne upečená. Tento baklažán recept podávame s najrôznejšími prílohami, šalátmi, pečivom či samotné ako desiatu.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 239.383 Kj
Bielkoviny | 2.19 g |
Sacharidy | 8.02 g |
Sacharidy z cukrov | 0.02 g |
Tuky | 1.6 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.07 g |
Vláknina | 3.02 g |
Sodík | 0.01 g |
Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT