Zelená krémová polievka

Ingrediencie na 1 porciu

Cibuľa1 kus
Brokolica100 g
Hrášok čerstvý100 g
Zemiaky bez šupky100 g
Soľ1 štipka
Voda1 pohár
Olej repkový5 ml

Cibuľu si nakrájame najemno a opražíme v hrnci na troche oleja. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, osolíme a zalejeme vodou a varíme kým zemiaky nebudú mäkké. Pridáme pokrájanú brokolicu, hrášok, trochu vody a pod pokrievkou varíme ešte 10 minút. Potom čo hrniec odstavíme, polievku rozmixujeme do hladkého a hustého krému.

Túto polievku bohatú na vlákninu si môžete pripraviť v chladných dňoch, kedy potrebujete telu dodať chýbajúce vitamíny a podporiť tým Vašu imunitu. Krásne sa bude vynímať aj na veľkonočnom menu počas Zeleného štvrtka.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 227.797 Kj

Bielkoviny1.12 g
Sacharidy9.35 g
Sacharidy z cukrov0.04 g
Tuky1.24 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.07 g
Vláknina3.13 g
Gi0.3

ALERGÉNY

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.