Zapečené penne s ricottou
Ingrediencie na 1 porciu
Cesnak | 1 strúčik | |
Bazalka čerstvá | 1 hrsť | |
Olej olivový | 2 ml | |
Tymián | 10 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Rajčiny v plechovke | 100 g | |
Rozmarín | 10 g | |
Cestoviny celozrnné | 70 g | |
Mozzarella light | 25 g | |
Syr Ricotta | 50 g |
Cibuľu nakrájame najemno a osmažíme na panvici, potom pridáme cesnak, nakrájané paradajky a korenie. Prevaríme po dobu 10 minút a potom ešte horúce vlejeme k cestovinám, zamiešame ricottu, pokladieme plátkami mozzarelly a dáme zapiecť do predhriatej rúry na 180 °C po dobu 30 minút. Na tanieri ozdobíme bazalkou.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 102.63892 Kj
Bielkoviny | 1.02 g |
Sacharidy | 1.96 g |
Sacharidy z cukrov | 0.05 g |
Tuky | 1.32 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.99 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
Vláknina | 0.23 g |
Vápnik | 0.02 g |
ALERGÉNY
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT