Srnčí guláš

Ingrediencie na 1 porciu

Cibuľa1 kus
Mrkva1 kus
Zeler50 g
Voda čistá0.1 liter
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Víno červené50 ml
Korenie paprika mletá5 štipok
Olej repkový5 ml
Bobkový list2 kusy
Korenie celé (borievka)5 g
Korenie nové1 lyžička
Brusnice zavarené7 g
Srnčie stehno80 g
Perník na strúhanie5 g

Mäso divokej zveri je málo tučné a ľahko stráviteľné. Navyše obsahuje vysoké množstvo telu prospešných látok ako napríklad vitamíny skupiny B, minerálne látky a stopové prvky.

 

Okrem toho, že je zverina zdravá je navyše veľmi chutná. Najčastejšie je k dostaniu kančie, dančie, srnčie a jelenie mäso.

 

Ak sa vám dostane do ruky mäso zo zveriny je na mieste otázka, ako ho pripraviť? S kyslou kapustou? Možností je naozaj veľa. Skúste napríklad klasickú sviečkovú alebo výborný guľáš.

 

Nadrobno nakrájanú cibuľu opečte na oleji, keď bude zlatistá môžete pridať mäso nakrájané na kocky a cesnak. Miešajte a nechajte mäso stmavnúť. Následne osoľte a posypte paprikou. Pridajte nadrobno nakrájanú mrkvu, zeler a chvíľku restujte spoločne s mäsom, kým nebude mierne opečené.

 

Potom pridajte korenie, zalejte vodou, vínom a voľne duste, kým bude mäso mäkké. Občas premiešajte. Pred koncom pridajte brusnicovú zaváraninu a strúhaný perník na zahustenie. Podávajte s chlebom či celozrnnou knedľou.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 462.4133 Kj

Bielkoviny2.48 g
Sacharidy19.18 g
Sacharidy z cukrov0.02 g
Tuky1.76 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.08 g
Vláknina7.06 g

ALERGÉNY

  • Zeler a výrobky z neho
  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2025 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.